تعیین تبخیر-تعرق گیاه کینوا پاییزه به روش مستقیم و غیر مستقیم در منطقه کوشکک استان فارس

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: سومین همایش ملی کم آبیاری و استفاده از آب های نامتعارف در کشاورزی مناطق خشک
  • کد COI اختصاصی: IRRIGATION03_066
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 130
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضوان طالب نژاد

استادیار بخش مهندسی آب و پژوهشگر مرکز مطالعات خشکسالی، دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز

فاطمه علی شاهی

دانشجوی کارشناسی ارشد آبیاری و زهکشی، گروه، دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز

چکیده

یکی از راه های کاهش بحران آب، مدیریت آب در تامین دقیق نیاز آبی گیاهان زراعی است. نیاز آبی گیاه بستگی به میزان تبخیر-تعرق گیاه دارد. بنابراین، برآورد دقیق تبخیر-تعرق (ET) محصول عامل مهمی برای مدیریت کارآمد آب است .مقدار تبخیر -تعرق به دو روش مستقیم و غیرمستقیم تعیین میشود. باتوجه به گوناگونی شرایط آب و هوایی و خشکسالی های اخیر درایران ، تولید و امنیت غذایی با چالش روبرو است. کینوا به عنوان گیاهی مقاوم به خشکی، شوری و شرایط نامطلوب آب و هوایی میتواند یک گیاه پیشنهادی برای تولید غذای با کیفیت در ایران باشد. بنابراین در این پژوهش بررسی تبخیر-تعرق گیاه کینوا به دو روش مستقیم و غیر مستقیم انجام شده است. نتایج این تحقیق نشان داد که کل مقدار تبخیر- تعرق فصل رشد گیاه کینوا معادل ۴۴۹/۳۷ میلیمتر بوده است. معادله پنمن مانتیث به طور مستقیم روش مناسبی برای تعیین تبخیر-تعرق گیاه کینوا در منطقه کوشکک نمی باشد.

کلیدواژه ها

نیاز آبی، کشت پاییزه، لایسیمتر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.