بررسی کاربرد برگی کیتوسان و اسید سالیسیک در شرایط مختلف تغذیه ای بر رشد گلرنگ (Carthamus tinctorius L.) تحت شرایط آبیاری تکمیلی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: سومین همایش ملی کم آبیاری و استفاده از آب های نامتعارف در کشاورزی مناطق خشک
  • کد COI اختصاصی: IRRIGATION03_043
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 114
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن جان محمدی

گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه مراغه

ناصر صباغ نیا

گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه مراغه

چکیده

مدیریت های کودی و تیمارهای برگ در مناطق نیمه خشک یکی از مهمترین راهکارهای بهبود عملکرد گیاهان زارعی میباشد. به منظور بررسی اثر تیمارهای کودی (مصرف کود دامی، کود کامل شیمیایی ریز مغذی و بدون استفاده از کود) و تیمارهای محلول پاشی (آهن+سولفودیازین، کولین، کیتوسان، اسید سالیسیلیک و شاهد) بر خصوصیات نموی، مرفوفیزیولوژیک گلرنگ، در شرایط آبیاری تکمیلی آزمایشی در منطقه مرتفع و نیمه خشک مراغه انجام گردید. کاربرد کود دامی در مقایسه با سایر کودها بیشترین رشد و عملکرد را بدنبال داشت. بیشترین درصد پوشش زمین با کاربرد کود دامی و محلول پاشی کولین، کیتوسان و اسید سالیسیلیک مشاهده گردید. بیشترین تعداد طبق در شرایط کود دامی با محلول پاشی کیتوسان و آهن+سولفودیازین مشاهده گردید. بررسی عملکرد حاکی از آن بود که کاربرد کود دامی و محلول پاشی آهن+ سولفودیازین بالاترین میزان عملکرد را بدنبال داشت. نتایج حاکی از است که کاربرد کودهای دامی در مقایسه با کودهای شیمیایی خاک کاربرد از اولویت برخوردار میباشند.

کلیدواژه ها

اسید سالیسیلیک، آبیاری تکمیلی، کود دامی، کودهای نانوساختار، عناصر ریز مغذی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.