بررسی توزیع مکانی پخش آب و کود تحت سامانه آبیاری بارانی دوار مرکزی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: مجله تحقیقات آب و خاک ایران، دوره: 48، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_IJSWR-48-3_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 158
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهرام زبردست

دانشجو/دانشگاه تهران

تیمور سهرابی

عضو هیات علمی/دانشگاه تهران

حامد ابراهیمیان

عضو هیات علمی/دانشگاه تهران

چکیده

با ارزیابی سامانه­های آبیاری بارانی اجراشده می توان میزان موفقیت این سامانه ها را تعیین کرد و راه کارهای عملی برای بهبود بازده آبیاری این سامانه­ها و پیشنهادهایی برای سامانه­های آتی را ارائه نمود. هدف از این تحقیق بررسی یکنواختی پخش آب و کود در سطح مزرعه تحت مدیریت کودآبیاری توسط سامانه آبیاری بارانی دوار مرکزی بود. محل انجام این تحقیق در مزرعه تحقیقی و آموزشی دانشگاه تهران واقع در کرج بود که در سال­های ۱۳۹۴ و ۱۳۹۵ انجام گردید. نیتروژن موردنیاز گیاه از منبع کودی اوره (۴۶%) تامین گردید. برای اندازه­گیری یکنواختی پخش سامانه آبیاری دوار مرکزی مقدار آب و نیتروژن جمع­آوری­شده در قوطی­های اندازه­گیری که به­صورت شعاعی قرار گرفتند اندازه­گیری شد. ضریب یکنواختی پخش آب هیرمن و هین در قوطی­های اندازه­گیری در کودآبیاری­های اول و دوم به ترتیب ۸۴ و ۹۱ درصد به­دست­آمده است. همچنین ضریب یکنواختی پخش کود در کودآبیاری سال­های اول و دوم به­ترتیب ۶۹ و ۷۲ درصد بود. نتایج نشان داد ضریب یکنواختی به­دست آمده از پخش کود کمتر از ضریب یکنواختی پخش آب است.

کلیدواژه ها

واژه های کلیدی: اوره, کودآبیاری, یکنواختی پخش, دوارمرکزی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.