بررسی تحلیلی عناصر سه گانه جرایم ارتکابی توسط متقاضی ثبت ملک

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی حقوق و علوم قضایی
  • کد COI اختصاصی: ENSCONF06_025
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 376
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آرش رحمانی

دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق ثبت اسناد و املاک، دانشکدگان فارابی، دانشگاه تهران، قم، ایران

چکیده

طبق مواد ۱۱ اصلاحی، ۲۷ و ۳۲ قانون ثبت اسناد و املاک، تنها افراد خاصی می توانند درخواست ثبت ملک را به وسیله اظهارنامه به اداره ثبت تقدیم کنند. این افراد می بایست در اظهارنامه مذکور نحوه تصرف خود را که به واسطه آن، صلاحیت ارائه چنین درخواستی را پیدا می کنند، معین نمایند.قانونگذار حکیم در سه حالت، برای تقاضای ثبت ملک فارغ از نتیجه آن، ضمانت اجرای کیفری در نظر گرفته و این عمل را جرم انگاری نموده است.جرایم مذکور که در مواد ۱۰۵، ۱۰۶، ۱۰۷ و ۱۰۹ قانون ثبت احصا شده اند عبارتند از:الف) تقاضای ثبت ملک دیگریب) تقاضای ثبت ملک امانیج) تقاضای ثبت ملک متصرفی غیرعناصر سه گانه هر یک از این جرایم و مجازات آنها به گونه ای تحلیلی و پژوهشی مورد بررسی قرار گرفته و با یکدیگر مقایسه شده است. این جرایم در برخی از اجزای عنصر مادی، مانند ویژگی مرتکب و رفتار مجرمانه، با یکدیگر تفاوت های جزئی دارند اما در سایر اجزای عنصر مادی مانند موضوع جرم، وسیله ارتکاب جرم، مطلق یا مقید بودن، تاثیر زمان یا مکان و ویژگی بزه دیده و همچنین عنصر معنوی، با یکدیگر یکسان می باشند. قابل توجه است که هر سه جرم، جزء جرایم در حکم کلاهبرداری بوده و مجازات آنها طبق ماده ۱ قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء، اختلاس و کلاهبرداری مصوب ۱۳۶۷، معین می گردد.

کلیدواژه ها

ثبت ملک، کیفری، جرم، اظهارنامه ثبتی، قانون ثبت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.