مدلسازی و شبیه سازی تصفیه پساب کارخانه کارتن سازی با روش فیلتراسیون غشایی
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی یافته های پژوهشی شیمی و مهندسی شیمی
- کد COI اختصاصی: ISCCH03_058
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 553
نویسندگان
کارشناسی ارشد دانشگاه صنعتی سهند،
چکیده
غشاهای سرامیکی با توجه به خواص منحصربه فرد خود، از قبیل استحکام مکانیکی بالا، پایداری حرارتی و شیمیایی بالا، طول عمر زیاد، امکان تمیز کردن با استفاده از مواد شیمیایی در دماهای بالا، میزان گرفتگی پایین و کنترل مطلوب انداره حفرات در فرآیند ساخت، کاربرد استراتژیکی در تصفیه ی آب و پساب دارند. فرایندهای غشایی با چالش هایی مانند پلاریزاسیون غلظتی و گرفتگی غشا مواجه است. شرایط عملیاتی مختلف و رژیم جریان در ماژولهای غشایی تاثیر زیادی بر روی عملکرد نهایی غشا دارد. در این پروژه انواع روش های حل گرفتگی اعم از روشهای فیزیکی و شیمیایی برای بهبود فرایند و دستیابی به روش بهینه برای رفع گرفتگی این نوع غشاها در پسابهای صنعتی به عنوان نمونه، پساب کارخانه کارتن سازی، در شرایط عملیاتی مختلف مانند فشار و دمای خوراک ارائه شد. همچنین از روشهای پیش تصفیه غشا، مانند انعقاد سازی اولیه و تهنشینی، ازن زنی جهت کم کردن COD و TSS استفاده شد. نتایج حاصل از اعتبار سنجی مدل نشان میدهد که میزان خطای مدل در ابتدای فرایند به طور میانگین %۷ و از اواسط فرایند کمتر از %۴ میباشد. از خطای محاسبه شده در مدل میتوان نتیجه گرفت که از افزایش ضخامت لایه کیک با گذر زمان قابل اغماض نمیباشد. نتایج حاصل از شبیه سازی نشان میدهد که پدیده قطبش غلظتی تاثیر مضاعفی روی پدیده گرفتگی در این فرایند دارد. لذا استفاده از فرایندهایی که این اثر را کم کند، مانند استفاده از دیسک چرخان یا افزایش هیدرودینامیک جریان برای آشفته سازی جریان و افزایش ضریب کلی انتقال جرم، به بهبود عملکرد فیلتراسون کمک خواهد کرد.کلیدواژه ها
شبیه سازی و مدلسازی، غشای سرامیکی، پلاریزاسیون غلظتیمقالات مرتبط جدید
- سنتز نانو ماده اکسیدگرافن و بررسی تاثیر آن بر روی مقاومت شیمیایی رنگ آلکیدی
- پیش بینی نرخ های تولید چندفازی (نفت، گاز و آب) با استفاده از روش های یادگیری ماشین: مرور بر روش ها و کاربردها
- روشهای کنترل داده محور در مهندسی شیمی
- بررسی جداسازی گاز پروپیلن از پروپان در غشای ۶FDA-durene با استفاده از روش شبیه سازی مولکولی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.