توسعه استخراج فاز جامد مغناطیسی با استفاده از پودر تونر و کاربرد آن در اندازه گیری یونکبالت در نمونه های حقیقی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی یافته های پژوهشی شیمی و مهندسی شیمی
  • کد COI اختصاصی: ISCCH03_029
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 146
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا جمالی

دانشگاه پیام نور، گروه شیمی، ۱۹۳۹۵-۳۶۹۷ ، تهران، ایران،دانشیار شیمی تجزیه

پرویز خدایار

دانشگاه پیام نور، گروه شیمی، ۱۹۳۹۵-۳۶۹۷ ، تهران، ایران

ریحانه راهنما

دانشگاه پیام نور، گروه شیمی، ۱۹۳۹۵-۳۶۹۷ ، تهران، ایران

چکیده

وجود فلزات سنگین علی رغم میزان کم در نمونه های حقیقی، مضر بوده و تبعات فراوانی برای سلامتی موجودات زندهبه دنبال دارد. یونهای فلزی در عمل کرد آنزیم هایی نقش دارند که کنترل کننده واکنشهای شیمیایی موثر در حیات جانداران است. در این پروژه اندازه گیری کبالت پس از جداسازی و پیش تغلیظ صورت می پذیرد. هدف از انجام این تحقیق، توسعه یک روش ساده، سریع و دوست دار محیط زیست جهت جداسازی ونی کبالت در نمونه های آبی و غذایی با استفاده از جاذب مغناطی سی پودر تونر چاپگرها و اندازه گیری با آن با استفاده از دستگاه جذب اتمی شعله است. استفاده از جاذب مغناطیسی در این روش امکانی ک جداسازی سریع، ساده و کارآمد را به کمک اعمال یک میدان مغناطیسی فراهم می آورد. در این روش ابتدا عوامل موثر بر میزان استخراج نظیر pH ، غلظت لیگاند، مقدار جاذب، زمان جذب و واجذب، اثر نمک، اثر یون مزاحم، بررسیو بهی نهسازی شدند. تحت شرایط بهینه انحراف استاندارد نسبی% ۲/۶ حد تشخیص ۱/۷۵ میکروگرم بر یل تر، محدوده خطی ۵تا ۴۰۰ میکروگرم بر یل تر، فاکتور تغلیظ ۲۰ بدست آمد. این روش برای جداسازی و تعیین کبالت در نمونه های آب و غذا با نتایج قابل قبول استفاده شد. مزاییا این روش سادگی، سرعت عمل، قیمت ارزان و بازیابی بالای استخراج می باشد.

کلیدواژه ها

استخراج فاز جامد مغناطیسی، جداسازی و اندازه گیری کبالت، نمونه های حقیقی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.