شناسایی و ارزیابی عوامل اصلی موفقیت زنجیره تامین پایدار با استفاده از مدل سازی ساختاری تفسیری (مطالعه موردی: شرکت گلنور)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش های نوین در ارزیابی عملکرد، دوره: 1، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_MRPE-1-4_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 118
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد رسول اسلامیان کوپائی

گروه مهندسی صنایع، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران.

هادی شیرویه زاد

گروه مهندسی صنایع، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران.

چکیده

هدف: امروزه مدیریت زنجیره تامین تبدیل به یکی از ابزارهای اصلی برای کنترل هزینه ها و بهبود عملکرد اقتصادی سازمان شده است. در این پژوهش به ارایه روشی به منظور ارزیابی عوامل اصلی موفقیت مدیریت زنجیره تامین پایدار با استفاده از مدل سازی ساختاری تفسیری پرداخته شده است. پژوهش کنونی در شرکت گلنور در شهر اصفهان انجام شد.روش ­شناسی پژوهش: برای این منظور ابتدا با بررسی پیشینه پژوهش، عوامل اصلی موفقیت مدیریت زنجیره تامین پایدار استخراج شد. لیست نهایی عوامل اصلی موفقیت مدیریت زنجیره تامین پایدار در شرکت گلنور در قالب پرسشنامه موردسنجش قرار گرفته است. سپس با توزیع دو پرسشنامه بین خبرگان جهت اجرای مدل سازی ساختاری-تفسیری، عوامل تاثیرگذار و تاثیر پذیر را در هر یک از لیست های استخراجی مشخص شد و پس از تحلیل و دسته بندی اطلاعات استخراج شده از پرسشنامه های پخش شده موقعیت سازمان به وسیله یک الگوی دسته بندی ناحیه ای از قبل طراحی شده، تعیین شد که امتیاز کسب شده برای زنجیره تامین پایدار برابر ۰۶۳۷/۳ به دست آمد.یافته ها: بر اساس نتایج پرسشنامه مربوط به شناسایی عوامل کلیدی زنجیره تامین پایدار ۱۷ عامل موفقیت کلیدی شناسایی شد، عوامل تاثیرگذار مشخص شده بر اساس نتیجه حاصل از مدل سازی ساختاری-تفسیری و امتیاز کسب شده از پرسشنامه سازمانی اولویت بندی و درنتیجه عامل در دسترس بودن اطلاعات از عوامل اصلی موفقیت مدیریت زنجیره تامین به عنوان عوامل بحرانی با بیشترین اولویت جهت بهبود سیستم های مدیریت زنجیره تامین پایدار تعیین گردیدند که سازمان می­تواند با سرمایه گذاری بر روی این عوامل با هزینه کمتر بهبود بیشتری در سیستم های مدیریتی خود ایجاد نماید.اصالت/ارزش افزوده علمی: روش مورداستفاده جهت تحلیل عوامل اصلی موفقیت مدل سازی ساختاری تفسیری و جهت دسته بندی عوامل تکنیک تحلیلی روش مورداستفاده جهت تحلیل عوامل اصلی موفقیت مدل سازی ساختاری تفسیری و جهت دسته بندی عوامل تکنیک تحلیلی MICMAC بود.

کلیدواژه ها

مدیریت زنجیره تامین پایدار, عوامل اصلی موفقیت, مدل سازی ساختاری تفسیری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.