توسعه سامانه پایش و سنجش منابع آب خراسان رضوی (سپاس ) با هدف فراهم آوردن دادههای ضروری برای محاسبات بیلان و مدیریت منابع آب

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: کنفرانس ملی روش های کاربردی حل مسائل فنی بیلان آب کشور
  • کد COI اختصاصی: IWBC01_035
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 157
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر گردنوشهری

دکتری تخصصی مهندسی کشاور زی-ساز ههای آبی، رئیس گروه تلفیق و بیلان، شرکت آب منطقهای خراسان رضوی ،

محمود ارجمند شریف

دکتری تخصصی هیدروژئولوژی، مدیر مطالعات پایه منابع آب، شرکت آب منطقهای خراسان رضوی،

حسین صبور کازران

دکتری تخصصی مهندسی عمران مهندسی آب، کارشناس منابع آب، شرکت آب منطقهای خراسان رضوی،

رضا سعیدی

کارشناسی ارشد مهندسی عمران مهندسی آب، کارشناس منابع آب، شرکت آب منطقهای خراسان رضوی،

شیوا قلی زاده سرابی

کارشناس منابع آب، شرکت مهندسی مشاور تاوآب توسعه فلات شرق

عطاءاله جودوی

استادیار، گروه مهندسی آب، مرکز آموزش عالی کاشمر

چکیده

سنجش و پایش بلندمدت سامانه های هیدرولوژیکی و بایگانی دادههای حاصل ، از مهم ترین فعالیت هایی است که دفاتر مطالعات پایه منابع آب در شرکت های آب منطقه ای انجام می دهند که هدف نهایی آن، ارائه اطلاعات مورد نیاز برای محاسبات بیلان و برنامه ریزی و مدیریت یکپارچه منابع آب است . از چالش های اصلی و مسائل کلیدی در سنجش و پایش منابع آب، نحوه تولید و انتقال دادهها، ذخیرهسازی و اشتراک گذاری بین بخش هایی است که از دادهها استفاده می کنند. در راستای حل این مسائل ، سامانه برخط سپاس در استان خراسان رضوی توسعه داده شد که دارای یک پایگاه اطلاعاتی و ژئودیتابیس متمرکز با قابلیت پشتیبانی از انواع مختلف داده و اطلاعات و گزارشات مانند جداول، لایه های مکانی ، تصاویر، فایل های متنی و... می باشد. همچنین این سامانه دارای اپلیکشین موبایلی برای برداشت و ارسال انواع گوناگون دادههای صحرایی و یک پورتال پیشرفته است که امکان مدیریت و نظارت بر فرایند داده برداری ، کنترل کیفیت دادهها و در نهایت ذخیرهسازی و گزارشگیری را فراهم می آورد. برپایی این سامانه در دفتر مطالعات پایه منابع آب شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی و ارائه اندازه گیری های زمان واقعی از منابع آب با برنامه پایش مشخص ، و در نهایت ارائه اطلاعات به موقع و منسجم می تواند منجر به برآورد به روز بیلان آب در سطح محدودههای مطالعاتی شود که اثرات آن در مدیریت صحیح منابع آب مشهود خواهد شد.

کلیدواژه ها

بیلان آب، پلتفرم اشتراکگذاری داده، ژئودیتابیس ، مدیریت یکپارچه منابع آب.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.