پیشبینی باورهای هوشی بر اساس متغییرهای خلاقیتهیجانی و خلاقیت شناختی در دانشآموزان دختر و پسرمتوسطه دوم شهر بهبهان

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفتمین همایش بین المللی مدیریت، روانشناسی و علوم انسانی با رویکرد توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: MPHCONF07_116
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 197
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مینا شجاعی

کارشناسی ارشد، روانشناسی تربیتی، دانشگاه پیام نور مرکز بهبهان، ایران

چکیده

هدف اصلی پژوهش حاضر پیشبینی باورهای هوشی بر اساس متغییرهای خلاقیت هیجانی و خلاقیت شناختی در دانش آموزان دختر و پسر متوسطه دوم شهر بهبهان بوده است. جامعه آماری این پژوهش، دانش آموزان دختر و پسر مقطع متوسطه دوم شهر بهبهان بودند که در زمان اجرای تحقیق مشغول به تحصیل بودند و براساس آمار اعلامی از سوی اداره آموزش و پروش شهر بهبهان، تعداد آنها ۲۵۴۰ نفر بود. حجم نمونه بر اساس جدول مورگان ۳۳۴ نفر به دست آمد . در این پژوهش، به منظور سنجش خلاقیت هیجانی دانش آموزان از پرسشنامه خلاقیت هیجانی آوریل(۱۹۹۹؛ ترجمه جوکار و البرزی، (۱۳۸۸ دارای ۳ مولفه (آمادگی بداعت، اثربخشی و اصالت) و شامل ۱۸ گویه، پرسشنامه خلاقیت شناختی عابدی((۱۳۷۲ با اقتباس از آزمونهای مطرح خلاقیت، نظیر آزمون تورنس دارای ۱۶ گویه در چهار بعد (سیالی، انعطافپذیری، اصالت و بسط) و پرسشنامه باورهای هوشی ذبیحی حصاری((۱۳۸۴ دارای ۴ عامل و ۱۴ سوال استفاده شد. در بخش آمار استنباطی با توجه به توزیع نرمال داده ها براساس آزمون نرمالیتی چولگی و کشیدگی، از طریق نرم افزار اسپیاساس و ضریب همبستگی رگرسیون به تجزیه و تحلیل فرضیه های تحقیق پرداخته شد. نتایج آزمون فرضیه های تحقیق نشان میهد که باورهای هوشی میتواند در مجموع به میزان %۸۶ براساس متغییرهای خلاقیت هیجانی و خلاقیت شناختی در دانش آموزان دختر و پسر متوسطه دوم شهر بهبهان پیشبینی گردد. علاوه بر آن نتایج تحقیق نشان میدهد باورهای هوشی میتواند در مجموع به میزان %۶۰ براساس خلاقیت هیجانی، و به میزان %۸۵ براساس خلاقیت شناختی در دانش آموزان دختر و پسر متوسطه دوم شهر بهبهان پیشبینی گردد . براساس نتایج حاصله پیشبینی باورهای هوشی بر اساس متغییرهای خلاقیت هیجانی و خلاقیت شناختی در دانش آموزان دختر نسبت به دانش آموزان پسر متوسطه دوم شهر بهبهان، قویتر است.

کلیدواژه ها

باورهای هوشی، خلاقیت هیجانی، خلاقیت شناختی، دانش آموزان مقطع متوسطه دوم دختر و پسر شهر بهبهان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.