ارزیابی عملکردی، مورفومتریک و بافت شناسی تغییرات هیپوکامپ در مدل دمیلیناسیون موش صحرایی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین کنگره ملی رویکردهای نوآورانه در سیستم بیولوژی و داروسازی
  • کد COI اختصاصی: IASBP02_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 288
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عارف نورایی

گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران

کاوه خزائیل

گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران، مرکز تحقیقات سلول های بنیادی و فناوری ترانسژنیک، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران

مرضیه درویشی

دانشکده پزشکی، گروه تشریح، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران

زهره قطب الدین

گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران، مرکز تحقیقات سلول های بنیادی و فناوری ترانسژنیک، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران

زهرا بصیر

گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران

چکیده

مولتیپل اسکلروزیس (MS) شایع ترین بیماری خودایمنی است که تقلیل تدریجی بافت مغز و نخاع در شروع بیماری ظاهر می شود. از دیگر علائم مهم این بیماری اختلالات شناختی، یادگیری و حافظه است. هدف از این مطالعه مقایسه تغییرات مورفومتریک، بافت شناسی و عملکردی در مدل دمیلینه سازی در هر دو جنس نر و ماده بود. در این مطالعه تجربی، موش های صحرایی نر و ماده ویستار در چهار گروه آزمایشی مورد بررسی قرار گرفتند.. دمیلیناسیون با تزریق اتیدیوم بروماید در ناحیه بطنی القا شد. اثر مزمن دمیلیناسیون بر حافظه فضایی، حرکت و هماهنگی به ترتیب با استفاده از ماز آبی موریس (MWM) و بالینی و تست پرتو تعادل بررسی شد. تخریب میلین، مرگ سلولی و نوروژنز و همچنین پارامترهای مورفومتریک برای مغز و هیپوکامپ بررس شدند. دمیلیناسیون شاخص زمان و فاصله را افزایش داد و زمان ماندن در بخش مورد نظر را در آزمون ماز آبی کاهش داد (۰/۰۰۱> p). همچنین نمره شدت عصبی عضلانی و اصلاح شده را افزایش می دهد (p< ۰/۰۱) . دمیلینه سازی بیان کاسپاز ۳ را افزایش داد (p< ۰/۰۵) و بیان نستین را کاهش داد (p< ۰/۰۰۱) که ارتباط مستقیمی با میزان آسیب دارد. این مطالعه تعامل بین شبکه های ساختاری و عملکردی هیپوکامپ را در تبیین یادگیری و حافظه فضایی در مراحل اولیه ام اس نشان داد.

کلیدواژه ها

دمیلیناسیون، هیپوکامپ، سیستم عصبی مرکزی، مورفومتری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.