بررسی ارتباط سطح سرمی ویتامین D با افسردگی در سالمندان

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: چهارمین کنگره پژوهشی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان
  • کد COI اختصاصی: HUMS04_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 108
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهاره فلاح

عضو هیات علمی پرستاری , مرکز تحقیقات پرستاری و مراقبت های مامایی , دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد , ایران

فاطمه حسن شاهی

کمیته تحقیقات و فناوری دانشجویی , دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد , یزد , ایران

چکیده

زمینه و هدف : افسردگی یکی از شایع ترین بیماری های روانپزشکی می باشد که به عنوان سرماخوردگی روانی شناخته شده و دارای روش هایپیشگیری و درمانی متفاوتی بصورت دارویی و غیردارویی می باشد که در سالمندان با توجه به شرایط بازنشستگی نیز رایج است. این مطالعه باهدف تعیین ارتباط سطح سرمی ویتامین D با افسردگی افسردگی در سالمندان تدوین گردید .روش کا ر: این مطالعه از نوع مروری می باشد و با استفاده از کلید واژه های Vitamin D, Eldery, Depression در پایگاه داده هایPubmed ، Google scholar ، SID و IranMedex به جستجو پرداخته و مطالعات صورت گرفته بین سال های ۲۰۱۲ تا ۲۰۲۲ واجدشرایط به این مطالعه وارد شدند.یافته ها : از مجموع ۲۸۵ مطالعه، ۵۴ مقاله RCT نتیجه گیری قطعی درباره نقش مکمل ویتامین D و تاثیر آن بر افسردگی را تایید نکرده اند.نتایج بیشترمطالعات نشان داد که میان کمبود ویتامین D و افسردگی ارتباط معنی داری وجود دارد به طوری که با کمبود ویتامین D شانسابتلا به افسردگی در فرد بیشتر می شود و سالمندان با کمبود سطح ویتامین Dدر مقایسه با سالمندان با سطح ویتامین Dنرمال علایم افسردگیبیشتری نشان می دهند.نتیجه گیری: افسردگی اسیب های روانی و اقتصادی زیادی را برای سالمندان ایجاد می کند و با کاهش سطح کیفیت زندگی افراد در ارتباطاست. همانند مطالعات انجام گرفته، هر چند که ارتباط آماری معنی داری بین اثر مصرف مکمل ویتامین D و افسردگی نشان داده شده است،ولی همچنان مطالعات بیشتری در این زمینه مورد نیاز است.

کلیدواژه ها

ویتامین D، افسردگی، سالمندان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.