بررسی شکست مکانیکی دو رقم هندوانه در بارگذاری شبه استاتیکی

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: مجله مهندسی بیوسیستم ایران، دوره: 40، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_IJBSE-40-2_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 108
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن صدرنیا

علی رجبی پور

علی جعفری

ارژنگ جوادی

یونس مستوفی

توحید باقرپور

مصطفی خجسته نژند

چکیده

هندوانه همانند بسیاری از میوه های دیگر در مخازن توده ای جا به جا و نگهداری می شود. عمق مناسب مخزن توده ای باید به گونه ای انتخاب گردد که سبب آسیب و شکستگی میوه های لایه پایین نگردد. تحقیق حاضر به منظور تعیین و مقایسه خواص مکانیکی دو رقم هندوانه در بارگذاری شبه استاتیکی جهت دسترسی به پارامترهای مورد استفاده در حمل و نقل و انبارداری صورت گرفته است. بدین منظور از آزمایش فاکتوریل ۲×۳×۲ (۲جهت بارگذاری×۳اندازه × ۲ رقم) در قالب طرح کاملا تصادفی با ۵ تکرار استفاده گردید. در هر آزمایش متغیرهای نیروی شکست، تغییر شکل شکست و ضخامت پوست اندازه گیری شدند. نتایج نشان داد که جهت بارگذاری بر نیروی شکست موثر است. مقدار نیروی شکست میوه هندوانه در جهت طولی، بطور معنی داری کمتر از مقدار آن در جهت عرضی بود، در حالی که اثر اندازه بر نیرو و تغییر شکل شکست در سطح یک درصد معنی دار نشد. همچنین نتایج نشان دادند که تاثیر رقم بر نیرو و تغییر شکل شکست درسطح یک درصد معنی دار است. میانگین نیروی شکست برای رقم چارلستون گری ۱/۱ کیلو نیوتن و برای رقم کریمسون سوئیت ۸/۱ کیلو نیوتن به دست آمد. بررسی اثر ضخامت پوست بر خواص مکانیکی در ارقام و اندازه های مختلف نشان داد افزایش ۵ میلی متر در ضخامت پوست می تواند نیروی شکست را تا ۷۰ درصد افزایش دهد.

کلیدواژه ها

آسیب مکانیکی, تغییر شکل شکست, حمل و نقل میوه, ضخامت پوست هندوانه, نیروی شکست

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.