شبیه سازی مدل سینتیک خشک شدن لایه نازک نعناع فلفلی (Mentha piperita L.) به کمک سامانه استنتاج تطبیقی عصبی فازی(Anfis)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: مجله مهندسی بیوسیستم ایران، دوره: 44، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_IJBSE-44-1_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 140
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امین نصیری

PhD Student, Faculty of Agricultural Engineering and Technology, University of Tehran, Iran

حسین مبلی

Professors, Faculty of Agricultural Engineering and Technology, University of Tehran, Iran

شاهین رفیعی

Professors, Faculty of Agricultural Engineering and Technology, University of Tehran, Iran

کرامت اله رضائی تیره شبانکاره

Professors, Faculty of Agricultural Engineering and Technology, University of Tehran, Iran

چکیده

رتبه بندی گیاهان دارویی بر اساس تعداد کل دارو نشان می دهد گونه های متعدد گیاه نعناع با نام عمومی Mentha از پر مصرف ترین گیاهانی هستند که در صنایع مختلف دارویی، غذایی، آرایشی، و بهداشتی به کار می روند. فرایند خشک کردن برای حفظ کمیت و کیفیت اسانس به دست آمده از گیاه، دارای نقش فوق العاده ای در فراوری گیاهان دارویی است. مدل سازی از جنبه های مهم این فناوری با هدف انتخاب مناسب ترین روش خشک کردن است. بنابراین، در این تحقیق، رفتار خشک شدن لایه نازک نعناع فلفلی در خشک کن لایه نازک تحقیقاتی به کمک سامانه استنتاج تطبیقی عصبی فازی (Anfis) بررسی شد. آزمایش ها در سه سطح دمایی ۴۰، ۵۰ و ۶۰ درجه سلسیوس، در سه سطح سرعت ۰/۱ ، ۵/۱ و ۰/۲ متر بر ثانیه انجام شد. از چهار مدل انفیس برای شبیه سازی سینتیک خشک شدن، و برای به وجودآوردن ساختار سامانه استنتاج فازی از دو روش دسته بندی شبکه ای و دسته بندی کاهشی استفاده شد. نتایج نشان داد که مدل انفیس داده های آزمایشگاهی را به خوبی پیش بینی می کند. همچنین تکنیک دسته بندی کاهشی در مقایسه با روش دسته بندی شبکه ای، روشی مناسب برای ایجاد ساختار سامانه استنتاج فازی در فرایند پیش بینی مقدار رطوبت در مبحث خشک شدن لایه نازک نعناع فلفلی است.

کلیدواژه ها

ANFIS, Drying, grid partitioning, Peppermint, subtractive clustering

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.