مقاله علمی – پژوهشی: عادات غذایی میگو ببری سبز (Penaeus semisulcatus De Hann, ۱۸۴۸) در آبهای ساحلی خلیج فارس (استان هرمزگان)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: مجله علمی شیلات ایران، دوره: 32، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_ISFJ-32-1_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 347
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سهیلا محمد مرادی

University of Hormozgan

محسن صفائی

University of Hormozgan

فرشته سراجی

Persian Gulf and Oman Sea Ecology Research Institute

چکیده

این مطالعه با هدف بررسی رژیم غذایی میگو ببری سبز Penaeus semisulcatus به مدت ۱۲ ماه از دی ماه ۱۳۹۶ لغایت آذر ۱۳۹۷ در آبهای ساحلی استان هرمزگان انجام شد. در این مدت محتویات روده ۶۷۳ عدد میگوی ببری سبز شاخک خطی باندینگ (۴۱۷ عدد) و شاخک بدون خط غیر باندینگ (۲۵۶ عدد) به روش حجمی جداسازی و مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان دادکه ترکیب رژیم غذایی روده هر دو نوع شامل دیاتومه ها، داینوفلاژله ها، سخت پوستان، نرم تنان، روزنه داران، کرم ها و مواد هضم شده بود. تفاوت معنی داری در نوع رژیم غذایی دو نوع و دو جنس نر و ماده میگو ببری سبز وجود نداشت. همچنین بررسی شاخص ارجحیت غدایی (FP) نشان داد، میگو ببری سبز، موجودی پرخور و ترجیح غذایی آنها در جنس های ماده و نر باندینگ به ترتیب سخت پوستان ۵۶ و ۴۶% و دیاتومه ها ۲۷ و ۳۰% بود و در انواع غیر باندینگ نیز به ترتیب سخت پوستان ۶۵ و ۵۷% و دیاتومه ها ۱۷ و ۲۰% بود. همچنین ترجیح غذایی در اولویت های بعدی برای جنس های مختلف هر دو نوع به ترتیب شامل روزنه داران، کرم ها، مواد ناشناخته هضم شده، نرم تنان وداینو فلاژله ها با درصدهای متفاوتی بودند. نوع رژیم غذایی در کلاس های طولی مختلف اختلاف معنی داری با هم داشت به طوری که بعد از سخت پوستان در میگوهای جوان، دیاتومه ها و در میگوهای بالغ روزنه داران و کرم ها به عنوان غذای ترجیحی بعدی شناسایی شدند. بررسی تغذیه در فصول مختلف سال نشان داد که سخت پوستان در تمام فصل ها و دیاتومه ها در تابستان دارای بیش ترین فراوانی و ارجحیت غذایی در هر دو نوع بودند، هر چند که نتایج مربوط به نوع و ارجحیت غذایی به صورت فصلی و براساس جنسیت میگوها اختلاف معنی داری نشان نداد )۰۵/۰ (p> .

کلیدواژه ها

Penaeus semisulcatus, Bonding, non-bonding, Feeding, Hormozgan Province, Persian Gulf., میگو ببری سبز, باندینگ, غیرباندینگ, تغذیه, استان هرمزگان, خلیج فارس

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.