بررسی امکان دستیابی به ساختمان با مصرف انرژی خالص صفر با استفاده از سیستم های فتوولتاییک و در نظر گرفتن الزامات طرحهای توسعه شهری

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه مهندسی عمران فردوسی، دوره: 36، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_CIVIL-36-1_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 315
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدسجاد رضائی نسب

گروه مهندسی عمران، واحد قزوین، دانشگاه آزاد اسلامی، قزوین، ایران

عباسعلی طایفی نصرآبادی

گروه مهندسی عمران، واحد قزوین، دانشگاه آزاد اسلامی، قزوین، ایران

سمیه اسدی

دانشکده مهندسی معماری، دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا، آمریکا

سیدعلی حاج سید تقیا

گروه مهندسی عمران، واحد قزوین، دانشگاه آزاد اسلامی، قزوین، ایران

چکیده

با توجه به پیشرفت تکنولوژیکی و توسعه سیستمهای فتوولتائیک، استفاده از این فناوری برای ساختمانهای با انرژی خالص صفر  امیدوارکننده است. با این حال، برای دستیابی به نتایج قابل اطمینانتر، تجزیه و تحلیل دقیق انرژی در ساختمان با در نظرگرفتن محدودیتهای شهری، شرایط آب و هوایی و منابع انرژی تجدیدپذیر ضروری است. هدف از این مطالعه تعیین پیکربندی مناسب اجزای ساختمان و تاسیسات فتوولتاییک برای دستیابی به ساختمان با مصرف انرژی خالص صفر با در نظر گرفتن شرایط محیطی و محدودیتهای طرحهای شهری می باشد. ابتدا به کمک تحلیل حساسیت متغیرهای تاثیرگذار موثر بر توابع هدف (مصرف انرژی در ساختمان و هزینه) شناسایی شدند. سپس برای کمینه کردن توابع هدف از فرایند بهینه سازی استفاده شد. ترکیبات مختلفی از سیستمهای فتوولتاییک برای تامین الکتریسیته موردنیاز ساختمان به منظور دستیابی به ساختمان با مصرف انرژی خالص صفر مورد بررسی قرار گرفت. نتایج مدل سازی در یک ساختمان مسکونی سه طبقه واقع در شهر رشت نشان می دهد بهینه سازی انرژی در ساختمان، مصرف انرژی را تا ۲۰% کاهش می دهد. سولهای خورشیدی نصب شده روی پشت بام ۲/۸۷% کل انرژی الکتریسیته تولید شده و سولهای خورشیدی نصب شده در نمای جنوبی ۸/۱۲% کل انرژی تولید شده سیستم فتوولتاییک را تشکیل می دهد. همچنین با نصب سلولهای خورشیدی روی سقف و نمای جنوبی ساختمان می توان تا ۲/۸۸% انرژی موردنیاز یک ساختمان سه طبقه را در محل مورد مطالعه تامین کرد.

کلیدواژه ها

ساختمان با مصرف انرژی خالص صفر, فتوولتاییک, الزامات طرح های شهری, تحلیل حساسیت, بهینه سازی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.