بررسی تاثیر «آموزش مدیریت زمان» بر تنش درک شده و تاب آوری پرستاران تازه کار شاغل در بخش های کووید۱۹ در بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد
عنوان مقاله: بررسی تاثیر «آموزش مدیریت زمان» بر تنش درک شده و تاب آوری پرستاران تازه کار شاغل در بخش های کووید۱۹ در بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد
شناسه ملی مقاله: JR_JHPM-12-3_004
منتشر شده در در سال 1402
شناسه ملی مقاله: JR_JHPM-12-3_004
منتشر شده در در سال 1402
مشخصات نویسندگان مقاله:
شاهرخ مقصودی - دانشگاه علوم پزشکی مشهد
سپیده مدیری - دانشگاه علوم پزشکی مشهد
محمدحسام شریفی پور - دانشگاه علوم پزشکی مشهد
حمید چمنزاری - دانشگاه علوم پزشکی مشهد
خلاصه مقاله:
شاهرخ مقصودی - دانشگاه علوم پزشکی مشهد
سپیده مدیری - دانشگاه علوم پزشکی مشهد
محمدحسام شریفی پور - دانشگاه علوم پزشکی مشهد
حمید چمنزاری - دانشگاه علوم پزشکی مشهد
مقدمه: تنش و تاب آوری از جمله عوامل تاثیرگذار بر عملکرد پرستاران تازه کار، به خصوص در شرایط بحران هایی نظیر همه گیری کووید۱۹ بوده و استفاده صحیح از زمان می تواند در بهبود آن موثر باشد. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر "آموزش مدیریت زمان" بر تنش درک شده و تاب آوری پرستاران تازه کار شاغل در بخش های کووید ۱۹ در بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شد.
روش کار: روش پژوهش حاضر نیمه تجربی از نوع پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه پژوهش پرستاران تازه کار شاغل در ۴ بیمارستان آموزشی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سال ۱۴۰۱ بود. نمونه شامل ۷۰ تن از پرستاران تازه کار بخش های بستری بیماران کووید۱۹بود که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. جهت جلوگیری از نشر اطلاعات، بخش های محل اشتغال آن ها به صورت تصادفی به ۲ گروه مداخله و کنترل تقسیم شد. داده ها با پرسشنامه جمعیت شناختی، "مقیاس تنش ادراک شده" (Perceived Stress Scale) و "مقیاس تاب آوری کانر و دیویدسون" (Connor and Davidson Resilience Scale) جمع آوری گردید. روایی صوری و محتوایی به روش کیفی توسط ۷ تن از متخصصین بررسی و درمورد پایایی به مطالعات قبلی اکتفا شد. در گروه مداخله، آموزش مدیریت زمان از طریق تحویل بسته آموزشی شامل کتابچه، فیلم، پمفلت و چارت زمان بندی فعالیت های پرستاری، با استفاده از منابع معتبر پرستاری، ارائه و انجام گردید و گروه کنترل هیچ مداخله ای دریافت نکرد. ۴ هفته بعد از آموزش مدیریت زمان، مجددا هر دو ابزار در هر ۲ گروه مداخله و کنترل تکمیل شد. داده ها با استفاده از نرم افزار اس پی اس اس نسخه ۲۱ تحلیل شد.
یافته ها: در گروه مداخله میانگین تنش از ۸۱/۱۸ به ۷۵/۱۶ کاهش و میانگین تاب آوری از ۳۱/۸۵ به ۳۹/۹۱ افزایش یافت و نتایج از نظر آماری معنادار بود (۰۰۱/۰>P) که در گروه کنترل معنا دار نبود و به ترتیب (۰۵۱/۰=P) و (۱۷۸/۰=P) به دست آمد.
نتیجه گیری: آموزش مدیریت زمان می تواند منجر به کاهش تنش و افزایش تاب آوری در پرستاران تازه کار شود. لذا پیشنهاد می شود از این مداخله به صورت برنامه توجیهی بدو ورود پرستاران تازه کار استفاده شده تا برای شرایط بحران هایی نظیر همه گیری کووید۱۹ آماده گردند.
کلمات کلیدی: Stress, Resilience, Time Management Training, Novice Nurses, Covid-۱۹. , تنش شغلی, تاب آوری, آموزش مدیریت زمان, پرستاران تازه کار, کووید۱۹.
صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1662294/