الگوی چشم اندازسازی در برنامه های توسعه شهری و اولویت بندی راهبردها با استفاده از مدل های ANP و SWOT (نمونه موردی: شهر بندرعباس)
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: هفتمین همایش ملی معماری، شهرسازی و گردشگری (پژوهشهای کاربردی و راهکارهای نوین)
- کد COI اختصاصی: ASULW07_137
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1014
نویسندگان
استاد، جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشکده جغرافیا، دانشگاه تهران، تهران، ایران
دانشجو دکتری، جغرافیا و برنامه ریزی شهری ، دانشکده جغرافیا، دانشگاه تهران، تهران، ایران
چکیده
یک چشم انداز بیانیه ای ا ست از آنچه که در آینده سازمان می خواهد به آن برسد . داشتن چشم انداز به مدیران کمک می کند تا از اهداف خود برای رسیدن به هدف منحرف نشوند . از آنجایی که شهرها به سرعت رشد می کنند، با محدودیت منابع و ظرفیت مواجه می شوند . چشم اندازها یک ابزار مدیریتی است که مسیر حرکت یک سازمان و چگونگی رسیدن به آن را تعیین می کند. سند چشم انداز شهری تصویری از آینده ایجاد می کند که بر اساس سیاست ها و استراتژی ها، شهر به اهداف خود برسد . داشتن چشم انداز در برنامه های توسعه شهری بسیار ضروری است . در سال های اخیر شهر بندرعباس با توجه به موقعیت تجاری، اقتصادی و ارتباطی در حوزه های گوناگون شهری همچون اجتماعی، کالبدی، گرد شگری و زی ست محیطی دچار مع ضلات عمده ای شده ا ست . در این پژوهش سعی شده است تا از طریق ماتریس SWOT با توجه به مطالعه میدانی صورت گرفته اقدام به شناسایی نقاط قوت، ضعف، فرصت و تهدید گردد و سپس راهبردهایی را به منظور بهبود و ضع موجود مطرح گردید. برای اولویت بندی راهبردهای ذکر شده از تکنیک تحلیل شبکه (ANP) در محیط نرم افزار Super Decisions استفاده شده است . بر اساس آنالیز داده ها توسط نرم افزار می توان چنین نتیجه گرفت که راهبرد توسعه و بهبود هدفمند و متوازن زیر ساخت ها و خدمات شهری برای شهروندان و گردشگران با کسب امتیاز ۰/۳۷۹ به عنوان راهبرد برتر و راهبرد ارتقای ایمنی شهر و شهروندان در برابر سوانح طبیعی و انسان ساز با کسب امتیاز ۰/۸۰ به عنوان راهبرد نامطلوب می باشند.کلیدواژه ها
چشم انداز، استراتژی، SWOT، ANP، شهر بندرعباسمقالات مرتبط جدید
- تحلیلی بر روند مدیریت اماکن ورزشی در ایران طی سه دهه اخیر
- دلیل جذب گردشگران عربستان به خدمات زیبایی شیراز
- Long -Term Effects of Nature -Based Therapeutic Interventions on Tumor Growth and Metastasis -Related Gene Expression: A Comprehensive Review of Animal Cancer Models
- ارائه مدل مفهومی برنامه ریزی گردشگری سلامت با رهیافت برنامه ریزی تعاملی
- پتانسیل های گنبدهای نمکی، غارهای نمکی و اتاق های نمک در توسعه توریسم درمانی و گردشگری سلامت
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.