تحلیل و شناسایی موانع و مشکلات ناشی از وضعیت نظام برنامه ریزی شهری مربوط به وضعیت بخش حمل و نقل شهری در ایران

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفتمین همایش ملی معماری، شهرسازی و گردشگری (پژوهشهای کاربردی و راهکارهای نوین)
  • کد COI اختصاصی: ASULW07_128
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 112
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کاظم رئیسی

مسئول ترافیک شهرداری منطقه ۵ شیراز

زینب فتحی

رییس اداره صدور پروانه و مجوزها سازمان حمل و نقل بار، شهرداری شیراز

ابراهیم نامور ایوری

رییس اداره ساماندهی سازمان حمل و نقل بار شهر شیراز

چکیده

حمل و نقل در کنار مسکن، کار و گذران اوقات فراغت، به عنوان یکی از چهار عملکرد اساسی شهر قلمداد و چنان با زندگی بشر عجین شده است که تقریبا نمی توان آن را جدا از فعالیت های روزمره به شمار آورد. وجود نارسایی در روند برنامه ریزی شهری و به تبع آن حمل و نقل شهری موجب افزایش فاصله بین تقاضا و عرضه امکانات حمل و نقل گردیده است و آثار و عوارض زیانبار گسترده ای همچون مصرف بالای سوخت و انرژی، مشکلات تردد و تاخیر، آلودگی های زیست محیطی و نزدیک شدن میزان آلودگی هوا به مرزهای تهدید سلامت انسانی، کاهش ایمنی و افزایش تصادفات و مرگ و میرها و جراحات حاصل از آن، افزایش قابل توجه زمان جابه جائی ،از بین بردن بافت ها و پیوندهای سنتی شهر و بطور کلی افول کیفیت سطح زندگی مردم را به ویژه در شهرهای بزرگ کشور به بار آورده است. از طرفی می توان همه این موارد را از تبعات سیستم حمل و نقل ناپایدار در مناطق شهری به شمار آورد. هدف از مقاله بررسی و شناسایی موانع و مشکلات ناشی از وضعیت نظام برنامه ریزی شهری مربوطه به وضعیت بخش حمل و نقل شهری در کشور ایران می باشد که نتیجه گیری نهایی آن که برنامه ریزی حمل و نقل شهری در شهرهای کشور ما به دلیل نامشخص بودن ساز و کار ایجاد ارتباط ،تاثیر پذیری و توجه مناسب برنامه های شهری در سطوح مختلف نسبت به یکدیگر و با برنامه ریزی حمل و نقل شهری، همچنین عدم همکاری مشترک و توام برنامه ریزان شهری و برنامه ریزان حمل و نقل در حین مطالعات و کلیه مراحل برنامه ریزی، نیازمند اصلاح و بازنگری اساسی از ابتدایی ترین مراحل مطالعات و برنامه ریزی تا بالاترین سطوح تصمیم گیری و اجرایی است و تا زمانی که مسئولین و دست اندرکاران به مفهوم پایداری ایمان نیاورند، نمی توان این دور اندیشی و روند را در سیستم های جاری برنامه ریزی شهری اعمال نمود.

کلیدواژه ها

حمل و نقل شهری، ترافیک، برنامه ریزی شهری،تصادفات، مدیریت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.