نقد و بررسی نمای ساختمان های شهر قزوین از دیدگاه زیبایی شناسی بصری نمونه موردی خیابان دانشگاه

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفتمین همایش ملی معماری، شهرسازی و گردشگری (پژوهشهای کاربردی و راهکارهای نوین)
  • کد COI اختصاصی: ASULW07_103
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 387
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جواد مرتضوی

دانشجوی دکتری معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین

فریبا البرزی

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین، دانشکده معماری

چکیده

نما و پوسته هر شهر بیانگر هویت، تاریخ و میراث آن شهر محسوب می شود. بنابراین دقت در طراحی، اجرا و هماهنگی شهری می تواند باعت ارتقای هنری و هویت بخشیدن به شهر شود. نمای هر ساختمان در شکل دهی به مجموعه شهری که در آن حضور دارد؛ موثر است. اگر به نمای یک ساختمان بدون در نظر گرفتن نمای دیگر ساختمان های شهر توجه شود، همگونی نمای شهری در مجموع از بین می رود . ابتدایی ترین و حتی از لحاظ قدمت اولین وظیفه ی نما حفاظت می باشد. انسان ها برای حفاظت از عوامل محیطی و اقلیمی، برای خود فضایی را به نام خانه ایجاد کردند. عدم وجود منفذ در ساختمان گرچه جلوی باد، باران، گرما و سرما را می گرفت؛ ولی ساختمان را از نور و تهویه لازم محروم میکرد. هرچه نیاز به این مواهب زیادتر شد؛ نیاز به ایجاد روزنه در دیواره ساختمان افزایش یافت و در نتیجه نیاز به پوسته دیگری به نام نما جهت حفاظت بیشتر، به وجود آمد. بنابراین، در این پژوهش بررسی سیر تحول نما و منظر در فضاهای شهری ایران همچنین عناصر پراهمیت آن به ویژه در خیابان دانشگاه شهر قزوین به عنوان نمونه موردی مورد بررسی، ارزیابی و تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.

کلیدواژه ها

نما و منظر، نمای شهری، هویت، خیابان دانشگاه شهر قزوین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.