بررسی تزیینات سقف فضای مذهبی در دوره قاجار در شهر کرمانشاه (نمونه موردی تکیه بیگلربیگی)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفتمین همایش ملی معماری، شهرسازی و گردشگری (پژوهشهای کاربردی و راهکارهای نوین)
  • کد COI اختصاصی: ASULW07_069
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 277
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شکیبا جشنی

دانشجوی کارشناسی معماری داخلی،گروه معماری و شهر سازی،موسسه آموزش عالی جهاد

فاطمه نوری

مدرس موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی کرمانشاه،گروه معماری و شهرسازی،کرمانشاه،ایران

چکیده

تکیه بیگلربیگی یکی از بناهای شهر کرمانشاه است که یک اثر ارزشمند در زمینه آیینه کاری در دوره قاجار با معماری هلالی می باشد. مزین به تزئینات آیینه کاری ،گچبری و آجر کاری است که نتیجه ذوق هنرمندان دوره خود می باشد. تزئینات جزئی اساسی در معماری می باشد که دوره قاجار همراه با هنرگچ بری رونق پیدا کرد و در دوره قاجار آیینه کاری نیز به صورت قاب رواج یافت و به عنوان تزئینات وابسته در معماری در بناهای مذهبی معمول گشت. این مقاله با روش توصیفی و کیفی به شناخت تزئینات در سقف حسینیه تکیه بیگلربیگی و ویژگی تزئینات سقف فضای مذهبی در این دوره می پردازد. در نتیجه سقف حسینیه تکیه بیگلربیگی نیز با آیینه کاری بسیار زیبایی که به صورت اشکال هندسی است مزین شده است که نور در آن ها منکسر شده و بازتاب پیدا می کند و کثرت در وحدت در آن متجلی می شود.

کلیدواژه ها

قاجار، فضای مذهبی، تکیه بیگلربیگی، تزئینات، تزئینات سقف

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.