بررسی روش های سنجش استرس شهری

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفتمین همایش ملی معماری، شهرسازی و گردشگری (پژوهشهای کاربردی و راهکارهای نوین)
  • کد COI اختصاصی: ASULW07_022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 198
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

خاطره مغانی رحیمی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شهرسازی گرایش برنامه ریزی شهری، دانشگاه علم و صنعت ایران

مصطفی بهزادفر

استاد، شهرسازی، دانشگاه علم و صنعت ایران

سمانه جلیلی صدراباد

استادیار، شهرسازی، دانشگاه علم و صنعت ایران

چکیده

استرس شهری از جمله مسائل مهمی است که شهرهای امروز درسراسر جهان مخصوصا کشورهای در حال توسعه به دلیل رشد سریع و لجام گسیخته شهرها با آن درگیر هستند و سنجش آن موضوع بسیار پیچیده ای است. شناسایی بهترین روش ارزیابی فضاهای شهری از نظر استرس موضوع ناشناخته ای است که کمک بسیار مهمی به طراحان و برنامه ریزان شهری می باشد. به همین منظور این پژوهش با هدف بررسی روش های سنجش استرس شهری و انتخاب روش مناسب انجام شده است. روش تحقیق در این پژوهش کتابخانه ای می باشد. در واقع ابتدا مطالعات پیشین حوزه استرس شهری بررسی شده و مطالعاتی که به ارزیابی فضاهای شهری از این نظر پرداخته اند شناسایی شدند. سپس به بررسی روش های مورد استفاده آنها پرداخته شده و بهترین روش مطالعه این موضوع مشخص شده است. یافته های پژوهش حاکی از آن است که استفاده از روش های ترکیبی در حوزه استرس شهری می تواند بسیار موثر باشد. در واقع تلفیق روش های مجهز کردن مکان ها به دستگاه های با قابلیت بیوسنسینگ و یا تجهیز تعدادی نمونه به آنها، استفاده از اپلیکیش نهای با قابلیت مکانی سازی داده ها، استفاده از نظر شخصی افراد و مصاحبه با افراد درگیر استرس و بیماری های روانی بهترین روش سنجش استرس شهری می باشد. در نتیجه استفاده از تلفیق روش های سنجش استرس شهری می تواند در شناسایی مکان های استرس زا بسیار موثر باشد.

کلیدواژه ها

سلامت روان، استرس شهری، روش های ارزیابی استرس شهری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.