بررسی جامع گیاه استراتژیک کینوا (Chenopodium quinoa) به عنوان گیاهی سازگار با شرایط تغییرات اقلیمی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: چهارمین کنگره ملی توسعه و ترویج مهندسی کشاورزی و علوم خاک ایران
  • کد COI اختصاصی: ISCONF04_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 131
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه گلدوی

استادیار گروه علوم و مهندسی آب، مرکز آموزش عالی کاشمر

هادی معماریان

دانشیار گروه مرتع و آبخیزداری، دانشگاه بیرجند

عطاء اله جودوی

استادیار گروه علوم و مهندسی آب، مرکز آموزش عالی کاشمر

میثم مجیدی

استادیار گروه علوم و مهندسی آب، مرکز آموزش عالی کاشمر

چکیده

در عصر حاضر با توجه به محدودیت منابع و افزایش روزافزون جمعیت و در نتیجه افزایش تقاضا برای محصولاتغذایی، ایجاب می کند از منابع محدود به نحو بهینه استفاده شود. استفاده صحیح و بهینه از سرزمین، تنها باارزیابی دقیق منابع بوم شناختی امکان پذیر است و از آنجا که هر یک از محصولات کشاورزی، شرایط اقلیمی ومحیطی خاص خود را نیاز دارد، بنابراین مطالعه عناصر و عوامل اقلیمی موثر بر کشاورزی از اهمیت ویژه ایبرخوردار است. ایران کشور وسیعی است با تنوع آب و هوایی فراوان که بخش اعظم آن دارای آب و هوایی خشکاست و میزان بارندگی متوسط سالیانه ۱/۳ متوسط جهانی است. خاک های اغلب مناطق کشور از نظر بافت و ویژگی های فیزیکی و شیمیایی دارای محدودیت هستند کینوا گیاهی با نیاز آبی کم و مقاوم در برابر تنش هایخشکی، شوری و گرما است و با توجه تغییرات اقلیمی که رخ داده و کمبود منابع آب، میتواند به عنوان گیاهسازگار با شرایط اقلیمی موجود و برای تامین منابع غذایی مردم در اکثر نقاط کشور کشت شود. در عین حال بهدلیل نیازها و شرایطی که احتیاج دارد از نظر میزان تولید و عملکرد در نواحی مختلف با هم متفاوت است. در اینپژوهش این نیازها مورد بررسی قرار گرفته است تا بر مبنای آن برای کاشت این گیاه استراتژیک در نواحی مختلفتصمیم گیری شود همچنین، اطلاعات مربوط به گیاه استراتژیک کینوا بررسی و به ابعاد مختلف آن پرداخته شده است.

کلیدواژه ها

کینوا، تولید موثر و بهره وری، عواملی محیطی، شرایط اقلیمی، Chenopodium quinoa

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.