بررسی معماری اسلامی ایرانی در شهر شیراز
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: نوزدهمین کنفرانس ملی مهندسی عمران، معماری و توسعه شهری
- کد COI اختصاصی: ACUC19_063
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 437
نویسندگان
چکیده
شهر شیراز از زمان های قبل از ورود اسلام به ایران خود دارای یک معماری به خصوص و چشم نواز بوده است. بررسی کاخ پارسه، پاسارگاد، و سایر کتیبه ها و سنگ نوشته و کاخ های باستانی بیشابور خود تایید کننده این ادعا می باشد. در شهر ایرانی اسلامی کهن, فضاهای عمومی, همواره محلی برای تبلور وحدت امت اسلامی, برگزاری آیین های جمعی مذهبی, داد و ستد, برقراری تعاملات اجتماعی و ارتباط با محیط طبیعی پیرامون بوده اند. امروز اهمیت و وسعت صنعت معماری موجب شده است تا پدیده های متعددی از دیدگاه گردشگری مورد تحلیل قرار گیرد. افرادی که برای نخستین بار به جایی سفر می کنند، نخستین مطلبی که درباره اش قضاوت می کنند نمای شهر یا به عبارت دیگر معماری آن شهر یا منطقه است. در این بین، معماری ایرانی – اسلامی همواره در مرکز توجه همه بزرگان در زمان گذشته و معاصر بوده است. شهرستان شیراز با داشتن جاذبه های تاریخی و زیارتی- مذهبی یکی از مهمترین شهرهای کشور می باشد که جایگاه ویژه ای در زمینه جذب گردشگر به خود اختصاص داده است. لذا در این مقاله به بررسی نقش معماری ایرانی - اسلامی شهر شیراز با اشاره به چند مطالعه موردی در زمینه جذب گردشگر پرداخته خواهد شد.کلیدواژه ها
معماری- ایرانی – اسلامی – شیرازاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.