کاربرد شوک الکتروهیدرولیک در فناوری بتن

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نوزدهمین کنفرانس ملی مهندسی عمران، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ACUC19_018
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 200
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی رضائی کوچمشکی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران-گرایش سازه - دانشگاه صنعتی ارومیه

چکیده

در این مقاله، جنبه های مرتبط با تاثیر استفاده از روش شوک الکتروهیدرولیک در گذر دوغاب سیمان در یک اتاق بسته (راکتور فعال سازی) با فشار پیشین اعمال شده به سیستم در حالت های پردازش مختلف برجستهشده است. برای بررسی تاثیر این روش بر دوغاب سیمان ، یک نصب ایجاد شد که شامل یک منبع ولتاژ بالا، یک دیود ولتاژ بالا، بانک های کپاسیتور، یک المان بسته سازی و یک راکتور فعال سازی است.روش انجام آزمایشات در این کار توصیف شده است، که نمایی از نصب برای انجام فعال سازی ، یک نمودار از راکتور و حالت های پردازش نشان داده شده است. چندین حالت فعال سازی در نظر گرفته شده است که به تعداد پالس ها (۱-۴)، انرژی پالس (۰.۵-۸ کیلوژول)، نسبت آب به سیمان (۰.۲-۰.۳۵)، فواصل زمانی برای شروع از لحظه مخلوط کردن سیمان با آب (۰-۱۲۰ دقیقه)، که به حجم و شکل ظرف (راکتور فعال سازی)، دمای نگهداری (۲۰-۶۰ درجه سانتی گراد) و غیره بستگی دارد .با توجه به نتایج داده های به دست آمده، آزمایشات نشان داد که استفاده از فرایند درمان با پالس الکتریکی برای افزایش قدرت (مقاومت فشاری) آجرهای سیمانی که در زمان های مختلف سخت شدن (۱-۳ روز) پردازش شده اند، تاثیر مثبتی دارد. مقاومت فشاری نمونه های درمان شده نسبت به نمونه های درمان نشده افزایش می یابد و درصد افزایش قدرت تا ۴۵ درصد، بستگی به حالت فعال سازی دارد .اثر نتیجه ای که به دست آمد به دلیل عوامل زیادی (فشار بالا، مغناطیسی، دما، انرژی، اولتراسونیک و سایر تاثیرات) بود که در دوره ی بهینه ترین زمان (مرحله) فرآیند هیدراتاسیون دانه های سیمان به کار گرفته شدند.

کلیدواژه ها

شوک الکتروهیدرولیک ، مقاومت فشاری ، فشار اعمالی، بالس الکتریکی، فناوری بتن، دوغاب سیمان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.