کاربردهای سوزاندن زباله جامد شهری و خاکستر بادی به ویژه در مصالح ساختمانی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نوزدهمین کنفرانس ملی مهندسی عمران، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ACUC19_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 423
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فائزه علیمحمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد عمران- محیطزیست دانشگاه ملی ملایر

چکیده

با افزایش جمعیت،صنعتی شدن ،گسترش شهرهاانتظار میرودتولیدزباله سالانه ۷۰ % افزایش یابد(۱) دفن زباله جامدشهری باعث بیشرفت راکتورهای زیستی بهبود یافته دفن زباله،کمپوست سازی و فرایند های حرارتی می شود. و در این میان سوزاندن با ویژگی مساحت کم زمین،کاهش عظیم جرم وحجم زباله به طور گسترده پذیرفته شده است و علاوه بر این میتوان در تولید مصالح ساختمانی استفادخ کرد و حتی انرژی را به شکل گرما و برق نیز بازیافت کرد. (۲.۳). سوزاندن زباله جامد شهری (MSW) به کاهش ۷۰%-۹۰% در جرم و حجم کمک می کند و در مقایسه بادفن بهداشتی در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه مقبولیت بالایی درمیان مردم دارد (۴.۵). سوزاندن به عنوان یک راه حل کلیدی برای کاهش حجم فرایند تولید زباله جامد شهری (MSW) در سراسر جهان به ویژه چین محبوبیت زیادی در محل دفن زباله بدست اورده است .با این حال این راه حل نهایی نیست چون دفع پسماند های زباله سوز با طیف وسیعی از فلزات سنگین و نمک های محلول غنی شده است. خاکسترزباله های جامد شهری حاوی فلزات سنگین و دیوکسین هستند.دسته دیگر از زباله ها ،زباله های پزشکی هستند که خاکستر سوزاندن زباله های پزشکی (MWIFA) به دلیل ویژگی های خاص آن و سطوح بالای کلر ،دیوکسین ها ،ترکیبات کربن و فلزات سنگین که ممکن است آسیب های جبران ناپذیری به سلامت انسان و محیط زیست وارد کنند نسبت به خاکستر زباله جامد شهری (MSWIFA) متفاوت است.به علت ترکیبات پیچیده،روش درمان خاکستر زباله پزشکی نیز دشوارتر است و نیاز به بررسی بیشتری دارد.(۶). در حال حاضر چندین روش مرسوم برای درمان خاکستر بادی زباله جامد شهری استفاده می شود که عبارتاند از جداسازی، انجماد/تثبیت ،عملیات حرارتی که ممکن است برای درمان خاکستر بادی زباله پزشکی به دلیل ترکیبات سمی بالا کاربرد نداشته باشد.( ۷.۸)

کلیدواژه ها

سوزاندن زباله های جامد شهری ، خاکستر بادی ،سوزاندن زباله،خاکستر بادی ،زباله سوز، فلزات سنگین

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.