نقد در معماری و رویکردهای آن
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: پنجمین همایش ملی فناوری های نوین در مهندسی معماری، عمران و شهرسازی ایران
- کد COI اختصاصی: BTCONF05_204
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 199
نویسندگان
کارشناس ارشد مهندسی معماری، دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده
بشر در مواجهه با جهان پیرامون خود، همواره در حال نقد است. نقد، نوعی فرایند تصدیق نیست، بلکه فعالیتی در جهت تولید معنا است. به تعریف دیگر، نقد هنر قضاوت کیفیت ها و ارزش ها است. این پژوهش کوششی در راه بررسی تعاریف مختلف نقد در معماری و دیدگاه های صاحب نظران، ویژگی های نقد صحیح و اهداف آن است. همچنین جایگاه نظریه و نقش ادراک و پدیدارشناسی را در نقد مورد واکاوی قرار داده و در انتها چارچوب نقد و رویکردهای مختلف آن حوزه را بررسی می کند. روش تحقیق اتخاذ شده در این نوشتار مبنی بر مطالعات متون و استفاده از اسناد تصویری در بستر مطالعات کتابخانه ای و از نوع توصیفی-تحلیلی است. این پژوهش حاکی از آن است که نقد در معماری، عملی کاربردی است به طوری که طراح، پیوسته در حال نقد طرح خود است تا آن را ارتقا دهد. تاثیر نقد در معماری تدریجی است و اگر نقد نباشد تقلید، وقفه و رکود اتفاق می افتد. به عبارت دیگر هر اثر هنری جدید، خود در حکم نقادی آثار گذشته است. شایان ذکر است رویکردهای مختلف نقد، بر اساس معیارهای مختلف سنجش پدید آمده اند.کلیدواژه ها
نقد معماری، اندیشه سنجشگر، نظریه معماری، رویکردهای نقدمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.