بررسی نقش گنبدسلطانیه در شکل گیری منظر آیینی شهر سلطانیه
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: پنجمین همایش ملی فناوری های نوین در مهندسی معماری، عمران و شهرسازی ایران
- کد COI اختصاصی: BTCONF05_145
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 195
نویسندگان
دانشجوی دکترای معماری منظر، گروه معماری، واحد بین المللی پردیس ارس ، تبریز . ایران.
عضو هیات علمی، گروه بنا، پژوهشکده ابنیه و بافتهای تاریخی، پژوهشگاه میراث فرهنگی کشور، تهران، ایران
چکیده
مناظر آیینی هر شهری متاثر از وجود آیین ها و رسوم برگرفته از فرهنگ و مذهب و تاریخ آن جامعه می باشد. وجود بناهای تاریخی یکی از عناصری است که نقش موثری در شکل گیری این مناظر دارد. محوطه تاریخی سلطانیه به عنوان یکی از معدود آثار باقیمانده از تمدن ایلخانان شامل اثر میراث جهانی گنبد سلطانیه و سایر عناصر تاریخی و طبیعی ارزشمند مجاور آن بویژه چمن تاریخی سلطانیه بی تاثیر در شکل گیری منظر شهری سلطانیه نبوده است. اما اینکه «بناهای تاریخی به ویژه بنای گنبد عظیم سلطانیه چه تاثیری در شکل گیری مناظر آیینی شهر سطانیه دارد؟» و «نحوه تاثیرگذاری آن به چه صورت می باشد؟» سوالاتی است که نویسندگان مقاله حاضر در پی پاسخگویی به آنها می باشند. این مقاله که به روش توصیفی – تحلیلی است با استفاده از اسناد، کتب و مقالات پیشین نگاشته شده است. یافته ها نشان می دهد وجود این بنا در شهر سلطانیه علیرغم ایفای نقش مثبت در شکل گیری مناظر آیینی، پیامدهای منفی نیز داشته است. به طوری که در کنار برگزاری مراسم نوروز، جشن ها و اعیاد، موجب توسعه گردشگری و استقبال گردشگران از این شهر شده است. اما محدودیت های ساخت و ساز به دلیل حرایم میراث فرهنگی و تاریخی از یک سو و شرایط آب و هوایی و سرما و یخبندان از سوی دیگر علاوه بر اینکه حفظ دشت وسیع و چمن معروف سلطانیه را با مشکل مواجه ساخته است، اطراف این بنای تاریخی را به اراضی بایر و رها شده ای تبدیل نموده است که منظره ناخوشایندی را برای گردشگران و بازدیدکنندگان به نمایش می گذارد.کلیدواژه ها
منظر آیینی، شهرسلطانیه، بنای تاریخی، گنبد سلطانیهمقالات مرتبط جدید
- بررسی تاثیر شدت صدای موسیقی بر هیجان رانندگان با استفاده از سنسور GSR در دستگاه شبیه ساز رانندگی : تحلیل ANOVA
- تاثیر ستون دوخت در رفتار لرزه ای قابهای مهاربندی واگرا با استفاده تحلیل غیرخطی دینامیکی تاریخچه زمانی
- مروری بر مطالعات انجام شده در مورد جزئیات طراحی تیر پیوند در سیستم قاب مهاربندی واگرا
- بهینه سازی ساختمانهای مسکونی متناسب با اقلیم گرم و خشک (نمونه موردی : شهر شیراز)
- تاثیر پنجره در کنترل انرژی و اتلاف انرژی در ساختمانهای مسکونی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.