احیاء ساحل رودخانه گامی موثر در افزایش پتانسیل مناطق در جذب گردشگر

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی فناوری های نوین در مهندسی معماری، عمران و شهرسازی ایران
  • کد COI اختصاصی: BTCONF05_066
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 182
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا یزدی

کارشناسی ارشد معماری منظر دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین

مهدی زندیه

دانشیار دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین

چکیده

انسان همواره و از ابتدای خلقت سعی در برقراری ارتباط با طبیعت داشته است . رودخانه ها همواره از بنیادیترین عوامل شکل گیری جوامع انسانی و شهرها بوده اند، و قدیمیترین سکونت گاه های بشری همواره در بستر رودخانه ها شکل گرفته اند. در عصر حاضر گردشگری به عنوان یک مقوله ی مهم در عرصه ی بین المللی ظاهر گردیده است . بسیاری از تحلیل گران اقتصادی بر این باورند که صنعت گردشگری با ایجاد ۱۰۰ میلیون شغل مستقیم، پس از صنایع نفت و خودروسازی در ردیف سوم صنایع مهم جهان قرار گرفته است و حتی انتظار می رود با افزایش حجم مسافرت ها و رونق گردشگری در کشورهای مختلف، در سال های آینده بر اهمیت این صنعت بیش از پیش افزوده شود [۱] . با توجه به افزایش گردشگری و الزام فراهم نمودن امکانات رفاهی آنان، به خصوص در نواحی ساحلی که از جمله نواحی مورد علاقه و توجه گردشگران می باشد، ما شاهد آشفتگی محیط زیست ساحلی می باشیم . پس لازم است که با ارائه دستورالعمل های علمی که بعد از بررسی های زیست محیطی انجام گرفته، رابطه انسان با محیط و خاصه محیط ساحلی به صورت قانونمند برآید و از نابودی مواهب خدادادی جلوگیری به عمل آید. کناره ی رودخانه و سد امکان بسیار مناسبی برای ایجاد کمپ و ماهیگیری را فراهم می کند. نبود زیرساخت ها و امکانات رفاهی کافی و استفاده نامناسب گردشگر از محیط نیز، موجب از بین رفتن تعادل بین تقاضای گردشگر و توان زیست بومی شده و طبیعت بکر منطقه را هر روز جدیتر از قبل با خطر آسیب و از بین رفتن روبه رو میکند [۲] . بنابراین لازم است نیازهای گردشگران درک و شناخته شده و برنامه ریزی، طراحی و مدیریت مناسب در منظر جداره ی ساحلی لحاظ شود . از اینرو در این پژوهش سعی می شود با بررسی تاثیرات مثبت و منفی گردشگری بر محیط طبیعی و سپس سنجش میزان بردباری سایت و با در نظر گرفتن نیازهای کاربران به ارائه ی راهکارهای طراحی فضاهای گردشگری بپردازد، تا به خلق مکانی که در عین حفظ محیط طبیعی موجود، بهبود اکوسیستم و کنترل کیفیت آب و منظر با روش های طبیعی و میزان حضور مخاطبان در طبیعت را افزایش داده و علاوه بر بعد تفریحی دارای جنبه های آموزشی و فرهنگی باشید و به توسعه ی اقتصادی و خدماتی در محیط های زندگی اطراف نیز منجر شود [۲] .

کلیدواژه ها

احیاء، ساحل رودخانه، گردشگری، کیفیت منظر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.