تحلیل تاریخچه زمانی ساختمان بتن آرمه با استفاده از میراگرهای TMDI و DMTDI

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی فناوری های نوین در مهندسی معماری، عمران و شهرسازی ایران
  • کد COI اختصاصی: BTCONF05_047
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 150
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرشاد شاه محمدیان

دانشجو کارشناسی ارشد مهندسی عمران گرایش سازه، دانشگاه ایلام

ابراهیم ولدی

استاد گروه مهندسی عمران، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه ایلام

چکیده

با توجه به قرار گیری کشور عزیزمان ایران در کمربند زلزله و لزوم اهمیت زیاد طراحی بهینه ی ساختمان ها در مقابل زلزله، کاهش پاسخ سازه ها تحت اثر بارهای دینامیکی همانند زلزله، موضوع پژوهش های بسیاری بوده است. با ساخت سازه های انعطاف پذیرتر، مانند ساختمان های با ارتفاع زیاد، قیدهای در نظر گرفته شد در آیین نا مه های مختلف طراحی ساز ها دستخوش تغییراتی قرار گرفته اند، به نحوی که پارامترهای حرکتی مانند جا به جایی ها و شتاب های سازه ای به عنوان عوامل کنترل کنند در طراحی این سازه ها شناخته شده اند. از این رو در این مقاله یک ساختمان بتن آرمه با تعداد طبقات ۱۰ تحت زلزله کوبه و چی چی در نرم افزار MATLAB کدنویسی و با روش تحلیل تاریخچه زمانی خطی آنالیز می شود. نتایج بررسی های انجام شد در این مقاله به صورت مقایسه پارامترهای تحلیل با و بدون میراگر TMDI و DMTDI بر روی سازه در قالب نمودار و جدول آورده شده است. نتایج حاصل نشان می دهد که حداکثر تغییر مکان و سرعت طبقه آخر با وجود میراگر TMDI به ترتیب در حدود ۵۵ و ۵۶ درصد و با میراگر DMTDI به ترتیب در حدود ۷۸ و ۷۵ درصد کاهش می یابد.

کلیدواژه ها

تحلیل تاریخچه زمانی خطی، میراگر TMDI ، میاراگر DMTDI ، ساختمان بتن آرمه، تجهیزات اینرتر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.