پژوهشی بردانش بومی در محصول خرما

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: چهاردهمین همایش ملی گیاهان دارویی وکشاورزی پایدار
  • کد COI اختصاصی: MPSA14_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 341
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ندا بنی اسدی

گروه توسعه کشاورزی، دانشکده علوم کشاورزی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم و تحقیقات تهران، ایران.

سمیه نقوی

استادیار گروه اقتصاد کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جیرفت، جیرفت، ایران.

ساره امینی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر دانشکده هنر و معماری گروه تاریخ هنر.

چکیده

فرهنگ بومی، فرهنگ رسوخ شده در مسایل اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی در روستا میباشد. روستا و کشاورزی را باید ژرفنگر ببنیم، تا امکان بررسی همه جانبه توسعه را بررسی کنیم. در پی اصطلاحات و کلمات روستایی مطالب مهمی نهفته است که ریشه در فرهنگ ما دارد که باید میراثدار نسل اینده باشیم و سینه به سینه ان را منتقل کنیم. توسعه و رشد را تنها از طربق امار و اعداد نمیتوان بدست آورد، اگر همه امور به ویژه مسایل فرهنگی و اجتماعی را با دید اقتصادی بررسی کنیم ، روح زندگی از روستاها میرود و عزت نفس روستاها به مرور مستهلک زمان میشود. خرما یک کلمه یا یک میوه نیست، بلکه گذشته از میحث اقتصادی یک عامل فرهنگی -اجتماعی است که پیشینه ای بسیار کهن دارد. با گسترش روابط تجاری، دینی و جنگ بین اقوام مختلف، این گیاه در سراسر جهان برده شد. قدمت کشت این درخت به بیش از شش هزار سال میرسد. نخل خرما، به دلیل ویژگیهای بی نظیرش، نقش مهمی در تمدن بشر به خصوص در مناطق گرم و خشک دنیا شده است.

کلیدواژه ها

نخل، روستا، کشاورزی، دانش بومی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.