بررسی سبک های یادگیری دانشجویان کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تاکستان

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: تحقیقات اقتصاد و توسعه کشاورزی ایران، دوره: 2، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_IJAEDR-2-4_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 149
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی اصغر میرک زاده

فرشته غیاثوند

ابوالقاسم شریف زاده

مهرنوش شریفی

چکیده

افراد در یادگیری متفاوت عمل می کنند که این تفاوت ها را می توان بازتاب تنوع سبک های یادگیری انسانها دانست. سبک های یادگیری در یادگیری بهینه و افزایش بازدهی آموزش موثر می باشند. شناخت سبک های یادگیری فراگیران در جهت دهی به فعالیت های تدریس و یادگیری حایز اهمیت است. تحقیق حاضر با هدف بررسی سبک های یادگیری دانشجویان کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تاکستان در سال تحصیلی ۸۶-۸۵ انجام گرفته است. این پژوهش از نوع تحقیقات غیر آزمایشی بوده و از روش تحقیق پیمایشی برخوردار گردیده است. ابزار مورد استفاده جهت تعیین سبک های یادگیری دانشجویان پرسشنامه سبک شناسی یادگیری فلدر و سولمان بوده و روایی آن از طریق مقایسه نتایج با تست های همتراز نظیر VARK مطلوب تشخیص داده شده است. میزان پایایی انگاره های مربوط به راهبردهای تدریس یادگیری با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ بین ۷/۰ تا ۸۴/۰ برای بخش های مختلف پرسشنامه محاسبه گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS تحلیل شده است. نتایج تحقیق بیانگر این است که از بعد پردازش، بیش از نیمی از دانشجویان (۵۲ درصد) از سبک یادگیری تفکرگرا برخوردارند و ۴۷ درصد آنها از سبک یادگیری فعال بهره می برند. از بعد دریافت مطالب، ۸۶ درصد پاسخگویان حس گرا بوده و حدود ۱۴ درصد از سبک یادگیری شهودی برخوردارند. از بعد درونداد، ۷۹ درصد دانشجویان از سبک یادگیری بصری و ۲۰ درصد آنها از سبک یادگیری شفاهی(کلامی) بهره مند هستند. از بعد درک و فهم، نوعی توازن را می توان در توزیع فراوانی ها شاهد بود. حدود ۴۲ درصد پاسخگویان از سبک یادگیری مرحله گرا و در مقابل، ۵۸ درصد آنها از سبک یادگیری کل گرا برخوردارند. بین استفاده از کتب درسی به عنوان منبع آموزشی و نمرات دانشجویان در سبک یادگیری تفکرگرا در سطح پنج درصد، رابطه مثبت و معنی دار وجود دارد. یافته های تحقیق حاکی از این است که رابطه بین حل تمرین و سبک یادگیری شهودی در سطح پنج درصد مثبت و معنی دار است. رابطه بین رضایت از روش های تدریس با سبک یادگیری فعال در سطح یک درصد مثبت و معنی دار شده است. رضایت از روش های ارزشیابی و کاربردی بودن مطالب به ترتیب با سبک های یادگیری مرحله گرا و کل گرا مثبت و معنی دار شده است.

کلیدواژه ها

تاکستان, تدریس, دانشجویان کشاورزی, روش آموزشی, سبک یادگیری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.