برنامه ریزی و زمان بندی پروژه مکانیزاسیون تولید جو با استفاده از مدل شبکه ای پرت: مطالعه موردی استان البرز

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: مجله مهندسی بیوسیستم ایران، دوره: 45، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_IJBSE-45-1_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 168
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد شریفی

استادیار گروه مهندسی ماشینهای کشاورزی دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران

اسداله اکرم

دانشیار گروه مهندسی ماشینهای کشاورزی دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران

شاهین رفیعی

استاد گروه مهندسی ماشینهای کشاورزی دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران

مجید سبزه پرور

دکتری رشته مهندسی صنایع دانشگاه علم و صنعت ایران

چکیده

عملیات و فعالیتهای پروژههای مکانیزاسیون کشاورزی می بایست در بازه زمانی کوتاه و مشخص و با ترتیب معین انجام گیرد؛ در غیر این صورت هزینههای به موقع انجام نشدن عملیات پیش می آید و به کاهش عملکرد محصول نیز می انجامد. برای جلوگیری از این هزینهها در سامانههای کشاورزی در هر منطقه زمانبندی و برنامهریزی مناسب وعلمی برای پروژههای مکانیزاسیون کشاورزی ضروری است تا فعالیتهای موجود برای به ثمر رسیدن پروژه به ترتیبی صحیح و در زمان مناسبی انجام گیرند. ماهیت پروژههای کشاورزی ازنظرانجام یک سری فعالیتهای قطعی در زمان های احتمالی در بین فنون شبکهای به شبکههای پرت (PERT) نزدیکتر است. ازاین رو از شبکههای پرت برای برنامهریزی و زمان بندی پروژه مکانیزاسیون تولید جو در استان البرز استفاده شد. به منظور تولید مکانیزه محصول جو اطلاعات و دادههای لازم از طریق مشاهده پژوهشگر از مزارع نمونه و تکمیل پرسش نامه توسط کشاورزان منطقه جمع آوری شد. فعالیتهای پروژه تعیین گردید و نمودار ساختار شکست (WBS) آن نیز ترسیم شد. در پایان، شبکه پرت پروژه ترسیم و تجزیه و تحلیل شد. کوتاه ترین زمان ممکن برای تولید مکانیزه جو ۲۰/۲۲۸ روز است. با احتمال ۹۹ درصد پروژه تولید مکانیزه جو در کمتر از ۲۴۰ روز (دوره کشت جو) تمام می شود. با احتمال ۹۵ درصد مدت پروژه تولید جو ۴۵/۲۳۱ روز است. نتایج نشان داد که مدل شبکه پرت، توانایی پاسخ گویی به هر نوع پرسش آماری در خصوص پروژه را دارد و هم چنین دید روشنی برای مدیر پروژه به منظور اتخاذ تصمیمات به موقع فراهم میآورد تا در مرحله اجرا و عمل، طبق طرح ریزی و زمان بندی پروژه پیش رود و بتواند محصول را در زمان مطلوب به صورت مکانیزه و با بهرهوری بالا تولید کند.

کلیدواژه ها

استان البرز, برنامهریزی و زمان بندی, شبکه پرت, مکانیزاسیون کشاورزی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.