شناسایی برگ ارقام سیب با تکنیک پردازش تصویر و سیستم استنتاج عصبی فازی تطبیقی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: مجله مهندسی بیوسیستم ایران، دوره: 46، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_IJBSE-46-1_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 102
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام عمرانی

کارشناس ارشد بیوسیستم پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران

سید سعید محتسبی

استاد گروه بیوسیستم پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران

شاهین رفیعی

استاد گروه بیوسیستم پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران

سلیمان حسین پور

استادیار بیوسیستم پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران

چکیده

در کشاورزی مدرن امروز، از پردازش تصویر برای مکانیزه و جایگزین کردن ماشین های هوشمند به جای انسان استفاده شده است. یکی از آن موارد شناسایی ارقام گوناگون گیاهان است. شناسایی ارقام گوناگون، در برنامه به نژادی گیاهان اهمیت بالایی دارد. روش معمول برای انجام این عمل، بررسی چشمی برگها و میوههای گیاهان است که این عمل به دلیل وقت گیربودن مقرون به صرفه نیست. شناسایی نمونه ها و طبقهبندی آن ها با روش ماشین بینایی میتواند سریعتر انجام گردد. در این تحقیق چهار رقم گرانیاسمیت، گلاب کهنز، گالا، و دلبار استیوال مطالعه شدند. در ابتدا نمونه های برگ جمع آوری و از نمونهها تصویربرداری شد و پس از پردازش تصاویر با الگوریتم نوشته شده در نرم افزار مت لب، ویژگیهای مورفولوژیک، رنگ، و بافت برای هر یک از تصاویر محاسبه شد و سپس از سیستم استنتاج عصبی فازی تطبیقی (Adaptive neuro- fuzzy inference system) برای طبقه بندی نمونهها استفاده شد. نتایج نشان داد که بهترین سیستم استنتاجی با توابع عضویت ورودی و خروجی به ترتیب خطی و مثلثی و روش آموزش مرکب در حالت دستهبندی شبکهای سیستم استنتاج فازی، بالاترین دقت را داشت و دقت این روش برای داده های طبقه بندی آزمایشی ۸۳/۹۵درصد گزارش شد.

کلیدواژه ها

تشخیص ارقام سیب, تحلیل بافت تصویر, دسته بندی شبکهای, ماشین بینایی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.