بررسی اثر رطوبت و بسامد بر برخی خواص دی الکتریکی دو رقم شلتوک

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: مجله مهندسی بیوسیستم ایران، دوره: 47، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_IJBSE-47-1_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 103
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد طهماسبی

MSc. Student, Faculty of Crop Engineering, Sari University of Agricultural Sciences and Natural Resources

رضا طباطبایی کلور

Scientific member/Department of Mechanics of Biosystems Engineering, Faculty of Crop Engineering, Sari University of Agricultural Sciences and Natural Resources

جعفر هاشمی

Scientific member/Department of Mechanics of Biosystems Engineering, Faculty of Crop Engineering, Sari University of Agricultural Sciences and Natural Resources

چکیده

خواص دی الکتریکی محصولات کشاورزی یکی از مهم ترین خصوصیات فیزیکی محصولات کشاورزی و غذایی به شمار می­رود و استفاده از این خواص به عنوان یک فناوری جدید برای استفاده در کشاورزی و صنایع وابسته به شدت در حال توسعه می­باشد. لذا در این تحقیق، تغییرات خواص دی­الکتریک شلتوک ارقام قائم و پژوهش در ۴ سطح رطوبت (۱۳، ۱۶، ۱۹ و ۲۲ درصد بر پایه خشک) و ۴ بسامد (۱۰۰، ۳۰۰، ۵۰۰ و ۷۰۰ کیلوهرتز) در ۳ تکرار به صورت فاکتوریل و در قالب طرح کاملا تصادفی بررسی شد. نتایج نشان دادند که بین ارقام مورد بررسی از نظر خواص دی­الکتریکی تفاوت معنی داری وجود ندارد، اما رطوبت بر کلیه خواص مورد بررسی اثری معنی­دار و افزایشی دارد، همچنین افزایش بسامد ولتاژ ورودی هرچند منجر به افزایش هدایت الکتریکی شلتوک می­گردد اما اثر معکوسی بر ثابت دی­الکتریک نسبی و اتلافی آن دارد. در بین اثرات متقابل این عوامل نیز تنها اثر متقابل رطوبت و بسامد تاثیر معنی­داری بر ثابت دی­الکتریک نسبی و اتلافی شلتوک دارند. همچنین مدل­های MLR  توانستند رابطه بین رطوبت با ثابت دی­الکتریک نسبی را در کلیه سطوح بسامد و رطوبت با ثابت دی­الکتریک اتلافی و هدایت الکتریکی را در بسامدهای KHz۱۰۰ و KHz۷۰۰ با دقت قابل قبولی پیش­بینی نماید.

کلیدواژه ها

Dielectric properties, frequency, Paddy, Moisture content, Variety

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.