ساخت و ارزیابی دستگاه تریبو ایرو الکترو استاتیک برای جدا سازی ناخالصی های دانه های گیاهی (خاکشیر)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: مجله مهندسی بیوسیستم ایران، دوره: 47، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_IJBSE-47-2_020
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 166
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجتبی افشاری پور

دانش آموخته مقطع کارشناسی ارشد، بخش مهندسی مکانیک بیو سیستم، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران.

کاظم جعفری نعیمی

عضو هیات علمی و ریاست بخش مهندسی مکانیک بیو سیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران.

علیرضا گنجوی

عضو هیات علمی بخش فوتونیک دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی کرمان، کرمان، ایران.

چکیده

به کارگیری تکنولوژی­های مدرن در جداسازی، راهی نوین در رسیدن به بذرها و دانه­های گیاهی با خلوص بالا می باشد. برای جداسازی دانه­های خاکشیر از ناخالصی­ها، دستگاه جداساز تریبوایروالکترواستاتیک طراحی و ساخته شده و مورد ارزیابی قرار گرفت. در این دستگاه مواد اولیه در واحد تریبوشارژ بعد از دریافت بار ساکن به واحد جداساز تغذیه و تحت تاثیر ترکیبی از نیروهای گرانش و نیروی الکترواستاتیک ایجاد شده با ولتاژ بالای DC از هم جدا شدند. برای ارزیابی دستگاه، تاثیر سه فاکتور ولتاژ در سه سطح ۲۰، ۳۰ و ۴۰ کیلو ولت، فاصله الکترودهای واحد تریبوشارژ در سه سطح ۹، ۱۵ و ۲۱ سانتی­متر و زاویه الکترودهای واحد جداساز در سه سطح ۲۰، ۳۰ و ۴۰ درجه، در سه تکرار بر روی وزن جعبه های جمع­آوری مواد بررسی شد. داده­های حاصل از آزمایش بر اساس آزمون­ فاکتوریل در قالب طرح کاملا" تصادفی، با استفاده از نرم افزار SAS تحلیل و ارزیابی شدند. نتایج نشان دادند، تاثیر سه فاکتور مورد بحث بر روی وزن هر چهار جعبه جمع­آوری مواد جدا شده در سطح ۱ درصد معنی­دار می­باشند. هم­چنین تاثیر برهم­کنش آن­ها در همه جعبه­ها (به جز برهم­کنش ولتاژ در فاصله و ولتاژ در زاویه مربوط به جعبه شماره ۴) در سطح ۱ درصد معنی­دار گردید. با افزایش ولتاژ اعمالی، افزایش زاویه و کاهش فاصله بهترین خلوص با بالاترین وزن در جعبه شماره ۱، ۹۸% وزنی به دست آمد. و بالاترین میزان ناخالصی از نظر کیفیت و کمیت در جعبه شماره ۴ به دست آمد.

کلیدواژه ها

تریبوشارژ, زاویه الکترودها, فاصله الکترودها, میدان الکتریکی, ولتاژ بالا

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.