بررسی نحوه صحیح نمونه گیری جهت بهینه سازی عملیات پاکسازی سایتهای آلوده

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: سومین کنگره ملی مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: NCCE03_361
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1218
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احسان صالحیان

دانشجوی کارشناسی ارشد عمران محیط زیست دانشگاه تربیت مدرس

احمد خدادادی

استادیار دانشکده فنی مهندسی دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

امروزه علیرغم رشد سریع دانش و تکنولوژی بشری متاسفانه محیط زیست در وضعیت بسیار پیچیده و بحرانی در سطوح ملی و منطقه ای قرار گرفته است. در این میان خاک به عنوان بخشی فعال از محیط زیست که ارتباط تنگاتنگی با فعالیت های بشری دارد نیز از این آلودگی ها مصون نبوده است. مهمترین راهکار پس از جلوگیری از آلودگی سایت های آلوده، پاکسازی آنها می باشد. با توجه به اینکه عدم شناسایی دقیق سایت آلوده، نوع و میزان و نحوه توزیع طولی و غمقی آلاینده ها، محل قرار گیری منابع آلاینده، نوع و بافت خاک و بسیاری اطلاعات مرتبط با سایت، منجر به افزایش هزینه ها و کاهش راندمان عملیات پاکسازی می گردد، انجام صحیح عملیات نمونه گیری، به عنوان مهمترین ابزار جهت شناسایی دقیق سایت و طراحی عملیات پاکسازی ضروری می باشد. دراین مقاله نحوه صحیح نمونه گیری، انتخاب الگوی نمونه گیری، نحوه تعیین عمق و تعداد و چگونگی توزیع نمونه ها، روش ها و تجهیزات نمونه گیری، جهت بهینه سازی عملیات پاکسازی مورد مطالعه قرار گرفته است.

کلیدواژه ها

آلودگی خاک ، نمونه گیری ، شناسایی سایت ، پاکسازی ، بهینه سازی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.