تخمین تازگی گوشت مرغ مبتنی بر تکنیک های پردازش تصویر و هوش مصنوعی
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: مجله مهندسی بیوسیستم ایران، دوره: 48، شماره: 4
- کد COI اختصاصی: JR_IJBSE-48-4_011
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 221
نویسندگان
گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه لرستان، خرم آباد
گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم دانشگاه لرستان
دانشگاه لرستان
چکیده
در پژوهش حاضر روشهای نوین نظیر پردازش تصویر و هوش مصنوعی برای ارزیابی سریع، غیر مخرب و آنلاین تازگی گوشت مرغ بکار گرفته شده است. پس از تهیه تصاویر گوشت مرغ و عملیات پیش پردازش، تصاویر به کانالهای رنگی مختلف منتقل و ویژگی های آماری بافت تصاویر استخراج گردید. عملیات انتخاب ویژگی با ترکیب دو روش الگوریتم ازدحام ذرات و طبقهبند شبکه های عصبی مصنوعی به منظور کاهش حجم محاسبات و ارتقای شاخصهای طبقهبندی انجام شد. با توجه به تعداد ویژگی های منتخب، تعداد نرونهای موجود در لایه ورودی ۲۲ عدد به دست آمد و تعداد نرونهای موجود در لایه خروجی براساس طبقه بندی تصاویر به صورت ۵ کلاس؛ روز اول، روز دوم،...و روز پنجم، ۵ عدد تعیین شد. در نهایت ساختار ۵-۸-۲۲ به عنوان ساختار بهینه طبقهبند مورد نظر حاصل شد. به منظور ارزیابی عملکرد طبقهبند جهت تخمین تازگی گوشت مرغ، شاخص های آماری نظیر دقت، صحت، حساسیت، اختصاصی بودن و سطح زیر منحنی محاسبه شدند که مقادیر این شاخصها برای طبقهبندی بر اساس ویژگیهای منتخب به ترتیب برابر ۹۲، ۰۲/۸۰، ۶۸/۸۰، ۸۹/۹۴ و۸۳/۸۷ درصد میباشند. نتایج حاصل از این مطالعه نشان میدهد که سامانه پیشنهادی توانایی تشخیص میزان تازگی گوشت مرغ با دقت مناسب را دارد.کلیدواژه ها
گوشت مرغ, تشخیص تازگی, پردازش تصویر, شبکه های عصبی مصنوعی (ANNs), الگوریتم ازدحام ذرات (PSO)اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.