بررسی اثر رطوبت و شبنم بر عملکرد پنل های خورشیدی در شرایط آزمایشگاهی
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: مجله مهندسی بیوسیستم ایران، دوره: 49، شماره: 1
- کد COI اختصاصی: JR_IJBSE-49-1_006
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 246
نویسندگان
هیات علمی
مهندسی مکانیک بیوسیستم، پردیس ابوریحان دانشگاه تهران، تهران، ایران
دانشگاه تهران
چکیده
این پژوهش به بررسی اثر رطوبت هوا و تشکیل شبنم بر پارامترهای عملکردی دو نوع پنل خورشیدی سیلیکونی مونوکریستال و پلیکریستال در شرایط آزمایشگاهی میپردازد. برای ایجاد شرایط رطوبتی مختلف و تشکیل شبنم دستگاه آزمایشگاهی آزمون عملکرد پنلهای خورشیدی به سامانه کنترل شرایط محیطی دما و رطوبت نسبی تجهیز گردید. دو نوع آزمایش اثر رطوبت نسبی هوا در سه سطح ۴۵، ۶۰ و ۷۵ درصد در دما ۲۵ درجه سلسیوس و اثر تشکیل شبنم ناشی از آنها بر روی سطح دو نوع پنل در سه تکرار انجام شد. با توجه به تحلیل تصاویر در نرمفزار imagJ، مقدار پوشش تشکیل شبنم روی سطح پنل در رطوبت های ۴۵، ۶۰ و ۷۵ درصد به ترتیب ۱۹/۴۵%، ۵/۶۳% و ۶۲/۸۳% برآورد گردید. با تعیین منحنیهای مشخصه جریان - ولتاژ (I-V) و توان – ولتاژ (P-V) برای شرایط مختلف، پارامترهای عملکردی شامل اختلاف پتانسیل مدار باز (Voc)، شدت جریان اتصال کوتاه (Isc)، توان بیشینه (Pmax)، اختلاف پتانسیل بیشینه (Vmax)، شدت جریان بیشینه (Imax) و راندمان تعیین گردید. نتایج نشان داد که تشکیل شبنم بر روی سطح پنل خورشیدی موجب افزایش پارامترهای عملکردی نسبت به شرایط هوای مرطوب میشود. اثر نوع پنل سیلیکونی، رطوبت نسبی و نوع شرایط محیطی تقریبا بر کلیه پارامترهای عملکردی پنل خورشیدی بسیار معنیدار (p < ۰.۰۱) بود. با افزایش رطوبت هوا و میزان پوشش شبنم روی سطح پنل پارامترهای عملکردی به طور خطی کاهش یافت. اثر دما بر پارامترهای عملکردی نسبت به اثر رطوبت هوا خیلی بیشتر بود. به طور کلی، راندمان پنل خورشیدی مونوکریستال در شرایط تشکیل شبنم ناشی از رطوبت نسبی در محدوه ۴۵ تا ۷۵ درصد به ترتیب موجب افزایش ۷۴/۱۳ تا ۴۳/۸ درصد برای پنل مونوکریستال و ۳۸/۱۱ تا ۰۱/۸ درصد برای پنل نوع پلیکریستال نسبت به شرایط هوای مرطوب گردید.کلیدواژه ها
پنل های خورشیدی, رطوبت نسبی, شبنم, راندمان, عملکرداطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.