بررسی اثر دما و دبی هوای ورودی بر انرژی مصرفی و نرخ خشک شدن سه رقم شلتوک در خشک کن بستر سیال

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: مجله مهندسی بیوسیستم ایران، دوره: 49، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_IJBSE-49-2_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 84
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ولی کلیکانلو

دانش آموخته کارشناسی ارشد/ گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده آب و خاک، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان.

محمد هاشم رحمتی

عضو هیات علمی (دانشیار)/ گروه مکانیک ماشین های کشاورزی، دانشکده مهندسی آب و خاک، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

محمدرضا علیزاده

عضو هیئت علمی (دانشیار)/ موسسه تحقیقات برنج کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایران.

چکیده

با توسعه خشک­کن­های مدرن شلتوک علاوه بر سرعت بخشیدن به عملیات خشک کردن، می توان میزان ضایعات و به ویژه انرژی مصرفی را به حداقل ممکن کاهش داد. در این تحقیق اثر دمای هوا، دبی هوای ورودی و نوع رقم و همچنین اثر متقابلشان بر انرژی مصرفی و نرخ خشک شدن شلتوک در یک خشک­کن بستر سیال بررسی شد. دمای هوای ورودی در چهار سطح ۴۵، ۵۰، ۵۵ و ۶۰ درجه سلسیوس، دبی هوا در سه سطح ۱۲/۰، ۱۴/۰ و ۱۶/۰ متر مکعب بر ثانیه و نوع  رقم شلتوک؛ طارم محلی، فجر و شیرودی در نظر گرفته شده و آزمایشات به صورت فاکتوریل سه فاکتوره ۳×۳×۴، در قالب طرح کاملا تصادفی و در سه تکرار انجام شد. نتایج نشان دادند که در هر سه رقم مورد آزمایش، با افزایش دمای هوای ورودی علاوه بر اینکه انرژی مصرفی کاهش یافته، نرخ خشک شدن نیز بطور معنی­داری افزایش یافته است. در دمای ۴۵ و ۵۰ درجه سلسیوس، افزایش دبی هوا تاثیر معنی­داری بر نرخ خشک شدن شلتوک نداشته ولی در دمای ۵۵ و ۶۰ درجه سلسیوس با افزایش دبی نرخ خشک شدن نیز بطور معنی­داری افزایش یافته است. همچنین نتایج نشان دادند که با افزایش دبی هوا ، انرژی مصرفی افزایش یافته است.

کلیدواژه ها

شلتوک, خشک کن بستر سیال, دبی هوا, نرخ خشک کردن, انرژی مصرفی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.