تعیین پارامترهای بهینه موزع سیلندر خلائی دقیق کار برای کشت عدس ایرانی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: مجله مهندسی بیوسیستم ایران، دوره: 49، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_IJBSE-49-4_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 190
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین باقرپور

استادیار گروه مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان

حسین حاجی آقا علیزاده

استادیار گروه مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان

چکیده

هدف اصلی این پژوهش بررسی عملکرد موزع سیلندر خلائی و تعیین نقاط بهینه عملکرد آن است. عملکرد بهینه دستگاه با استفاده از سه شاخص نکاشت، چندکاشت و میانگین فاصله بذرها برای محصول عدس بررسی گردید. در این پژوهش، با استفاده از گریس بلت ساخته شده، اثر سه پارمتر فشار خلا (۳۰، ۵۰ و ۸۰ میلی­بار)، قطر سوراخ ها (۲، ۳ و ۴ میلی­متر) و سرعت نوار نقاله (۲، ۴ و ۶ کیلومتر بر ساعت) بر عملکرد موزع مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج حاصل از تست­ها که به روش فاکتوریل و در قالب طرح کاملا تصادفی انجام شد، نشان داد که نقطه بهینه عملکرد موزع در قطر سوراخ ۳ میلی­متر، فشار خلاء ۵۰ میلی­بار و سرعت ۲ کیلو­متر بر ساعت حاصل می­شود. در این نقطه کاری، مقدار شاخص نکاشت، شاخص چندکاشت و هم­چنین میانگین فاصله دانه ها به ترتیب برابر با ۵۵/۶%، ۸۲/۸% و ۱۸/۶ سانتی­متر به­دست آمد. در قطر سوراخ ۲ میلی­متر و سرعت  ۶ کیلو­متر بر ساعت بیش­ترین انحراف میانگین بذرها از فاصله اسمی بدست آمد. در سرعت­های پایین، فشار و قطر سوراخ متوسط، شاخص­های عملکردی دستگاه در محدوده مناسبی قرار دارند.

کلیدواژه ها

موزع سیلندر خلائی, عدس, شاخص نکاشت, شاخص چندکاشت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.