بررسی اثرگذر زمان درانجام واکنشهای شیمیایی برخصوصیات رئولوژی مخلوط آب و رس بنتونیت

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: نهمین کنگره بین الملی مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: ICCE09_953
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 935
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نوید نعیمی

دانشجوی کارشناسی ارشد

محمدرضا چمنی

دانشیار دانشگاه صنعتی اصفهان

محسن ثقفیان

چکیده

یکی ازمسائل و مشکلاتی که درزمینه احداث سدهای خاکی حفاری ها راه سازی و .. به چشم می خورد کنترل نشت و تراوش آب است درسدسازی به خصوص درسدهای خاکی به منظور کنترل تراوش آب از اتصال پی سد با بدنه و همچنین تراوش آب از بدنه سد از یک دیوار آب بند استفاده می شود این دیوار آب بند به صورت بتن پلاستیک و پانلهای مجزا اجر می شود که درطراح اختلاط آن بنتونیت درنظر گرفته می شود درحفاری شمع های درجا به منظور پایدارسازی جداره از بنتونیت گل حفاری نیز استفاده می شود حضور بنتونیت سبب می شود حفره های موجود پرشده و از فرار بتن درهنگام بتن ریزی جلوگیری می شود از دیگر مزایای بنتونیت می توان به خنک نگهداشتن مته حفاری و عمل روانسازی حرکت مته اشاره کرد رفتار بنتونیت از لحاظ خواص رئولوژی تنش تسلیم و نرخ کرنش همانند بتن بصورت سیال غیرنیوتنی بیان می شود همچنین با گذشت زمان خصوصیات رئولوژی سیال به علت انجام واکنشهای شیمیایی تغییر میکند.

کلیدواژه ها

حفاری، گل بنتونیت، سیال غیرنیوتنی، هیدراتاسیون

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.