بررسی دلایل عدم پذیرش طرح یکپارچه سازی اراضی و ارایه راهکارهایی برای یکپارچه سازی اراضی کشاورزی (مطالعه موردی: دهستان زاینده رودشمالی شهرستان فریدن)

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: تحقیقات اقتصاد و توسعه کشاورزی ایران، دوره: 43، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_IJAEDR-43-4_014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 104
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید علیرضا قدیمی

دانشجوی دکتری توسعه کشاورزی دانشکده کشاورزی دانشگاه رازی کرمانشاه

سید رضا اسحاقی

دانشجوی کارشناسی ارشد ترویج و آموزش کشاورزی دانشگاه تهران

پوریا نصرآبادی

دانشجوی کارشناسی ارشد توسعه روستایی دانشگاه تهران

موسی اعظمی

استادیار گروه ترویج و آموزش کشاورزی، دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی سینا (همدان)

چکیده

پراکندگی و قطعه و قطعه بودن اراضی کشاورزی یکی از موانع جدی توسعه ­کشاورزی محسوب می­شود، بطوری­که کوچکی و پراکندگی اراضی مانعی در استفاده بهینه از آب، زمین، نیروی ­انسانی، مکانیزاسیون و دیگر عوامل موثر در تولید کشاورزی می­باشد. هدف اصلی این مقاله بررسی نگرش کشاورزان نسبت به یکپارچه­سازی اراضی و شناسایی عوامل موثر بر عدم پذیرش طرح یکپارچه­سازی اراضی می­باشد. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه سیب­زمینی­کاران دهستان زاینده­رودشمالی در شهرستان فریدن می­باشد(N=۱۹۰) که از بین آنها تعداد ۱۲۵ نفر به روش نمونه­گیری تصادفی ساده انتخاب شدند و حجم نمونه بر اساس فرمول کوکران تعیین گردید. و داده­های مورد نیاز از طریق پرسشنامه گردآوری شد، که روایی ظاهری و محتوایی پرسشنامه آن بر اساس نظر اساتید و دانشجویان دکتری دانشگاه تهران تایید گردید و پایایی آن بر اساس آلفای کرونباخ (۷۴/۰) تایید گردید. برای تجزیه و تحلیل داده­ها از نرم­افزار آماری SPSS  استفاده گردیده است. نتایج پژوهش نشان می­دهد که کشاورزان تمایل کمی به یکپارچه­سازی اراضی ­اشان دارند و به شرط یکپارچه سازی موقتی، ترجیح می­دهند با افراد آشنا و فامیل مشارکت داشته باشند و اصلی­ترین موانع یکپارچه­سازی اراضی عوامل فردی- اجتماعی و اقتصادی می­باشد.

کلیدواژه ها

عدم پذیرش یکپارچه سازی اراضی, راهکارهای یکپارچه سازی, شهرستان فریدن

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.