طراحی، ساخت و ارزیابی دستگاه سیم خم کن اتومات پشتیبان گیاه

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: مجله مهندسی بیوسیستم ایران، دوره: 50، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_IJBSE-50-3_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 141
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا بخشی

گروه مهندسی فنی کشاورزی، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، تهران، ایران.

غلامرضا چگینی

گروه مهندسی فنی کشاورزی، پردیس ابوریحان دانشگاه تهران، تهران، ایران.

پیام زرافشان

گروه مهندسی فنی کشاورزی، پردیس ابوریحان دانشگاه تهران، تهران، ایران.

اکبر عرب حسینی

گروه مهندسی فنی کشاورزی، پردیس ابوریحان دانشگاه تهران، تهران، ایران.

چکیده

امروزه روش کشت عمودی به دلیل بهره وری بالا در واحد سطح و بهبود کیفیت محصولات گلخانه ای مورد توجه قرار می گیرد. در حال حاضر برای ساخت انواع فرم های پشتیبان گیاه در کشت عمودی برای محصولات گلخانه ای از روش های مرسوم و دستی استفاده می شود. بنابراین ساخت فرم های مختلف پشتیبان گیاه با استفاده از فناوری کنترل عددی رایانه ای(CNC) از اهمیت بالایی برخوردار است. در این پژوهش، طراحی، ساخت و ارزیابی یک سیم خم کن اتومات به منظور ایجاد فرم های مختلف پشتیبان گیاه ارائه شده است. این دستگاه، از سه واحد مکانیکی، الکترونیکی و کنترل- برنامه نویسی تشکیل شده است. در واحد مکانیکی به ترتیب برای انتقال و خم کردن سیم از مکانیزم تبدیل حرکت دورانی به خطی به همراه یک موتور پله ای و شفت عمودی خارج از مرکز چرخدنده استفاده شد. همچنین به منظور خم کردن سه بعدی سیم، با ثابت نگه داشتن سیم و چرخش صفحه کاری حول محور انتقال، فرآیند خم کاری در مختصات جدیدی انجام گرفت. در بخش الکترونیکی دستگاه، از برد آردوینو، سه عدد موتور پله ای و سه عدد درایور و یک موتور DC استفاده گردید. در ادامه با ارتباط مجموعه الکترونیکی با کامپیوتر و سپس با ارسال فرمان حرکتی، دستگاه توسط اپراتور کنترل گشته که این فرآیند در محیط آردوینو انجام می شود. در این دستگاه اثر پارامترهای فرکانس در چهار سطح (۳۱، ۴۲، ۵۰ و ۶۱ هرتز)، فاصله خم کن تا تکیه گیاه در دو سطح (۷/۱ و ۳/۲ میلی متر) و زمان در چهار سطح (۵، ۷، ۸ و ۱۰ ثانیه) به عنوان متغیرهای مستقل بر روی تغییر مکان خطی و زاویه ای سیم به عنوان متغیرهای وابسته ارزیابی گردید و عملکرد ماشین ساخته شده با مدل های نرم افزاری مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج نشان داد که با تغییرات پارامتر های مستقل، در مدلسازی انواع فرم های پشتیبان گیاه با نرم افزار و دستگاه ساخته شده تفاوت معنی داری مشاهده نمی شود. به طور کلی، دستگاه سیم خم کن اتومات ساخته شده در این پژوهش فرم های مختلف، پیچیده و کاربردی پشتیبان گیاه را با دقت و سرعت بالایی ایجاد کرده و بهینه سازی هر کدام از فرم ها را برای رشد گیاه فراهم می کند. [۱] Computer Numerical Control

کلیدواژه ها

پشتیبان گیاه, خم کاری سه بعدی, سیم خمکن اتومات, کشت عمودی, CNC

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.