بررسی مهارتهای شخصیتی کارآفرینانه جوانان روستایی شهرستان گنبدکاووس

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: تحقیقات اقتصاد و توسعه کشاورزی ایران، دوره: 44، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_IJAEDR-44-3_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 115
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سارا مخت

MSc. Student, Rural Development, College of Agriculture and Natural Resources, University of Tehran, Tehran, Iran

مریم مورج

MSc. Student, Agricultural Extension, University College of Agriculture and Natural Resources, University of Tehran, Tehran, Iran

فاطمه سورانی

MSc. Rural Development, University College of Agriculture and Natural Resources, University of Tehran, Tehran, Iran

فاطمه رجبیان

MSc. Student Agricultural Education, University College of Agriculture and Natural Resources, University of Tehran, Tehran, Iran

چکیده

پرداختن به کارآفرینی به منظور ایجاد فرصت­های شغلی برای جوانان تحصیلکرده بیکار از اهمیت بسیاری برخوردار است. با توجه به اینکه جوانان تحصیلکرده تمایل کمتری به خوداشتغالی و سرمایه­گذاری در این زمینه دارند، پژوهش حاضر با هدف سنجش مهارت­های شخصیتی کارآفرینانه جوانان روستایی و ارائه راهکارهایی برای بهبود مهارت­های کارآفرینی آنها در شهرستان گنبد­کاووس انجام شد. جامعه آماری تحقیق شامل همه جوانان­ روستایی ۱۵-۲۴ ساله شهرستان گنبدکاووس بود که با استفاده از فرمول کوکران و به روش نمونه­گیری طبقهای متناسب، ۳۴۷ نفر از آنان انتخاب­ شدند. ابزار جمع­آوری دادهها، پرسشنامهای بود که روایی آن به تایید استادان گروه مدیریت و توسعه کشاورزی دانشگاه­تهران رسید. پایایی پرسشنامه با روش آلفای کرونباخ سنجیده شد و مقادیر آن برای مقیاس ویژگی شخصیتی کارآفرینانه ۸۵/۰ به دست آمد. دادهها با نرم­افزار Spsswin۱۹ توصیف، تجزیه و تحلیل شد. نتایج اولویتبندی ویژگیهای شخصیتی کارآفرینانه جوانان روستایی نشان ­داد که ویژگی «عملگرایی» اولین و مهم ترین اولویت بود و «نیاز­ به ­موفقیت»، «کانون کنترل»، «ریسکپذیری»، «چالش­طلبی»، «تحمل­ ابهام» به­ترتیب در اولویتهای بعدی قرار­ داشتند. بر اساس نتایج آزمون همبستگی، تنها بین میزان تحصیلات با مهارتهای­ شخصیتی ­کارآفرینانه جوانان­ روستایی رابطه معنیداری وجود­ داشت. آزمون t مستقل حاکی از اختلاف معنی دار بین افراد متمایل به راه­اندازی کار­ کشاورزی و مهارت­های ریسک­پذیری، کانون­ کنترل و تحمل­ ابهام بود اما هیچ اختلاف معنی­داری بین مهارت­های کارآفرینانه دختران و پسران مورد بررسی وجود نداشت.

کلیدواژه ها

Gonbad-e-Kavous County, Rural Entrepreneurship, Rural youth, self-Employed, skill of entrepreneurial

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.