تحلیل اثربخشی فعالیت های آموزشی ترویجی پیرامون ارتقای سطح دانش کشاورزان توتون کار با مدل یابی معادلات ساختاری

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: تحقیقات اقتصاد و توسعه کشاورزی ایران، دوره: 47، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_IJAEDR-47-3_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 112
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی اکبر عباسی رستمی

محقق مرکز تحقیقات و آموزش تیرتاش، بخش ترویج، گلوگاه، مازندران

امیر احمدپور

استادیار دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری

محمد شریف شریف زاده

دانشیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

چکیده

ارتقای دانش کشاورزان در کنار سایر عوامل و امکانات تولید موجب می گردد که کشاورزان با بهره گیری مناسب و بجا از تکنولوژی، به یک سطح مطلوب و معقول در روند تولید دست پیدا کنند. تحقیق حاضر به منظور مدل یابی معادله ساختاری اثربخشی فعالیت های آموزشی ترویجی پیرامون ارتقای سطح دانش کشاورزان توتون کار استان مازندران انجام شد. این تحقیق از نوع کاربردی بوده که به روش توصیفی _ همبستگی انجام شد. جامعه آماری مطالعه شامل کشاورزان توتون کاری است که حداقل یک بار در دوره های ترویجی شرکت کرده باشند (N= ۱۵۰۰) و براساس جدول مورگان تعداد ۳۰۶ نفر از توتون کاران با روش نمونه گیری طبقه ای با انتساب متناسب انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها پرسش نامه بود که روایی آن توسط متخصصان و استادانی از دانشکده کشاورزی دانشگاه منابع طبیعی گرگان و دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری و پایایی آن با کمک ضریب آلفای کرونباخ مورد تایید قرار گرفت. دامنه ضریب آلفای کرونباخ متغیرها از ۷۷/۰ تا ۹۴/۰ بود. یافته ها نشان داد که ۱۲ درصد کشاورزان توتون کار اثربخشی فعالیت های آموزشی و ترویجی پیرامون ارتقای دانش را عالی، ۲/۲۸ درصد خوب، ۴/۳۹ درصد متوسط و ۵/۲۰ درصد ضعیف ارزیابی نموده اند. همچنین با توجه به نتایج مدل یابی معادله ساختاری، اثربخشی فعالیت های آموزشی ترویجی پیرامون ارتقای سطح دانش کشاورزان توتون کار استان مازندران از عناصر مختلف تاثیر می پذیرد که مهمترین عامل موثر بر اثربخشی فعالیت های آموزشی ترویجی، متغیر محتوای فعالیت های آموزشی و ترویجی است که ضریب مسیر آن ۳۲۵/۰می باشد. متغیر تطابق فعالیت های آموزشی و ترویجی با نیاز توتون کاران نیز به میزان ۳۰۲/۰ در اثربخشی فعالیت های آموزشی ترویجی در ارتقاء دانش تاثیر دارد.

کلیدواژه ها

اثربخشی , فعالیتهای آموزشی ترویجی , دانش کشاورزان توتونکار , مدل یابی معادله ساختاری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.