مطالعه موردی دستاوردهای اتاق فکر روستایی در روستای زردوئی شهرستان پاوه؛ تجربه مدیریتی نوین در توسعه مناطق روستایی
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: تحقیقات اقتصاد و توسعه کشاورزی ایران، دوره: 49، شماره: 4
- کد COI اختصاصی: JR_IJAEDR-49-4_010
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 150
نویسندگان
استادیار گروه ترویج و آموزش کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه ترویج و آموزش کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران
چکیده
از گذشتههای دور تا به امروز موضوع مدیریت مناطق روستایی همواره یکی از بحث برانگیزترین مباحث در محافل علمی و اجرایی کشور بوده است. این امر منجر به به کارگیری الگوهای مختلف مدیریتی از سوی برنامهریزان و مسئولان در برهههای زمانی مختلف شده است. در سالهای اخیر، اتاق فکر روستایی به عنوان الگویی نوین جهت توسعه همه جانبه مناطق روستایی پا به عرصه وجود گذاشته است. به نظر میرسد این الگو تلاش در ارتقاء کیفی مدیریت همه جانبه در زمینه توسعهی اجتماعی- اقتصادی مناطق روستایی کشور دارد. بررسیها نشان میدهد تاکنون پژوهشی در خصوص دستاوردهای این تجربه نو در مناطق روستایی کشور صورت نگرفته است. از اینرو در پژوهش کیفی پیشرو تلاش شد با استفاده از موردپژوهی به مطالعه دستاوردهای اتاق فکر روستایی در روستای زردوئی بخش باینگان، شهرستان پاوه کرمانشاه پرداخته شود. برای این منظور با استفاده از فنون گفت و گوی نیمه ساختار یافته، گفت و گو با مطلعان، گفت و گو با گروههای متمرکز و بررسی شرح حال روستا اطلاعات لازم از ۱۱ فرد کلیدی که به صورت ملاک محور انتخاب شده بودند، جمع آوری و ثبت شد. سپس دادههای استخراج شده به کمک روش تحلیل محتوا طبقهبندی شدند. برای تعیین اعتبار دادهها نیز از معیارهای چهارگانه مقبولیت، قابلیت اعتماد، تاییدپذیری و انتقال پذیری استفاده شد. بر اساس یافتهها، اتاق فکر روستایی در روستای زردوئی دارای دستاوردهایی از قبیل: مشارکت، حل مشکلات اساسی(مسئله محوری)، تسهیل امور اداری، آموزش، نخبهشناسی، اشتغالزایی، ظرفیتسازی، مهاجرت معکوس، بازاریابی و بازارگرایی و ... بوده است. با توجه بهدستاوردهای اتاق فکر روستایی، به مدیران و برنامهریزان توسعه روستایی استآنها توصیه میشود از این ابزار مدیریتی به عنوان الگویی مناسب جهت تحقق اهداف و برنامههای دولت در مناطق روستایی بهره گرفته شود.کلیدواژه ها
مدیریت مشارکتی اتاق فکر روستایی, اشتغال زایی, پژوهش کیفیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.