بررسی موانع تجاری سازی تولیدات حاصل از فناوری نانو در بخش کشاورزی ایران

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: تحقیقات اقتصاد و توسعه کشاورزی ایران، دوره: 50، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_IJAEDR-50-4_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 169
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا صفا

دانشجوی دکتری گروه ترویج و آموزش کشاورزی، دانشکده اقتصاد و توسعه کشاورزی، دانشگاه تهران، کرج، ایران

سید محمود حسینی

استاد گروه ترویج و آموزش کشاورزی، دانشکده اقتصاد و توسعه کشاورزی، دانشگاه تهران، کرج، ایران

سید یوسف حجازی

استاد گروه ترویج و آموزش کشاورزی، دانشکده اقتصاد و توسعه کشاورزی، دانشگاه تهران، کرج، ایران

احمد رضوانفر

استاد گروه ترویج و آموزش کشاورزی، دانشکده اقتصاد و توسعه کشاورزی، دانشگاه تهران، کرج، ایران

چکیده

تحقیق توصیفی- پیمایشی حاضر با هدف تحلیل موانع تجاری سازی تولیدات حاصل از فناوری نانو در بخش کشاورزی ایران صورت پذیرفت. جامعه آماری تحقیق شامل ۲۷۵ نفر از محققان شاغل در ۲۲ موسسه و مرکز تحقیقات ملی کشاورزی بود که با توجه به جدول کرجسی- مورگان، تعداد ۱۶۰ نفر از آنان از طریق روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه استفاده گردید. روایی محتوایی پرسشنامه با نظر اعضای هیات علمی دانشگاه تهران مورد تایید قرار گرفت. به منظور تعیین قابلیت اعتماد ابزار تحقیق پیش آزمون انجام شد که مقدار آلفای کرونباخ محاسبه شده برای مقیاس های اصلی پرسشنامه در حد مناسب بود. یافته های پژوهش نشان داد که اهمیت هر پنج عامل بررسی شده در قالب مدل مفهومی پژوهش، بر اساس داده های میدانی مورد تایید قرار گرفته (برازش مدل) و این عامل ها شامل سیاستی- حمایتی، زیرساختی، تامین مالی، مدیریتی و دانشی- شناختی با تبیین ۲۱/۶۹ درصد از واریانس کل، به ترتیب اولویت های اول تا پنجم را در تبیین/ شکل گیری موانع تجاری سازی تولیدات حاصل از فناوری نانو در بخش کشاورزی کسب نمودند.

کلیدواژه ها

موانع تجاری سازی, فناوری نانو, بخش کشاورزی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.