بهبود کیفیت داده های میدان نفتی سه قنات با استفاده از یک روش آماری پایدار با نقطه شکست بالا برای پردازش داده های مگنتوتلوریک

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: ماهنامه اکتشاف و تولید نفت و گاز، دوره: 1397، شماره: 153
  • کد COI اختصاصی: JR_EKTESHAF-1397-153_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 107
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امید قانع

بهروز اسکویی

رحمان جواهری

مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران

عیسی منصوری

ملی مناطق نفت خیزجنوب

چکیده

در طول دهه گذشته، ابزار های اندازه گیری روش مگنتوتلوریک بسیار پیشرفت کرده اند و برای اینکه بتوان بهره برداری کاملی از این افزایش کیفیت داشت، باید از روش های پیشرفته تحلیل داده استفاده کرد. یکی از موفق ترین راه های بهبود کیفیت تخمین توابع انتقال مگنتو تلوریک، استفاده از اصول آماری پایدار است. تطابق روش های آماری پایدار با مسائل و مشکلات پردازش داده های مگنتو تلوریک، به اثبات رسیده است. در سال ۲۰۱۳ یک عملیات برداشت مگنتوتلوریک در میدان نفتی سه قنات، در جنوب غربی ایران، برای ترسیم نقشه ساختار های ژئوالکتریکی منطقه انجام شد. میدان نفتی سه قنات در ناحیه رسوبی زاگرس -که بیش از ۹۵ درصد میدان های نفتی ایران را شامل می شود-  قرار دارد. در این مطالعه جهت بهبود کیفیت داده های میدان نفتی سه قنات از یک روش آماری پایدار جهت پردازش داده ها استفاده شد. این روش توسط اسمیرنوف ارایه شده است. این تخمین زننده بالاترین نقطه شکست ممکن، شکست ۵۰ درصد را دارد که حتی اگر نیمی از داده ها خارج از رده باشند نتیجه معقول و مناسبی به دست خواهد آمد. طبق بررسی ها پروفیل ۸۸۱۵ میدان نفتی سه قنات دارای خطا بود و داده های این پروفیل کیفیت مناسبی نداشت. در نتیجه داده های این پروفیل جهت انجام این پژوهش انتخاب شد تا بتوان کیفیت داده ها را بهبود بخشید. استفاده از این الگوریتم کیفیت داده ها را بسیار بهبود بخشید.

کلیدواژه ها

پردازش, روش آماری پایدار, مگنتوتلوریک, مقاومت ویژه, میدان نفتی سه قنات

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.