مدیریت یکپارچه زنجیره تامین در صنعت حفاری فراساحل

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: ماهنامه اکتشاف و تولید نفت و گاز، دوره: 1397، شماره: 157
  • کد COI اختصاصی: JR_EKTESHAF-1397-157_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 126
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجتبی تقی زاده مسن

پتروگوهر فراساحل کیش

علی کردی

پتروگوهر فراساحل کیش

چکیده

وجود یک زنجیره تامین پویا و کارا در صنعت حفاری میتواند در تسریع پاسخگویی و تغییر احتمالی در مواقع مورد نیاز اعضاء زنجیره در واکنش به تغییرات محیطی و شرایط رقابتی مفید واقع شود. در این مطالعه پارامترهای اصلی جهت مدیریت یکپارچه زنجیره تامین پروژه های حفاری فراساحلی مورد بررسی قرار گرفته است. با توجه به ماهیت پروژه های حفاری، زمان، نقش کلیدی در تعیین بهره وری اقتصادی این پروژه ها ایفا مینماید. لذا شناسایی عناصر زنجیره تامین، ایجاد ارتباط مناسب و منطقی بین اعضاء آن، مدیریت بهینه زمان اجرای هر یک از عوامل زنجیره و فرایند محور نمودن فعالیت های مربوطه به عنوان اولین گام در مدیریت یکپارچه زنجیره تامین صنایع حفاری تلقی خواهد شد. الزمه داشتن یک زنجیره تامین مناسب در صنایع حفاری نفت و گاز، یکپارچه سازی تصمیمات زنجیره از مشریان و کارفرمایان تا تامینکنندگان میباشد. شناخت صحیح حلقه های اصلی و کلیدی زنجیره تامین در صنعت حفاری نفت و گاز، ایجاد پیوستگی منطقی بین اجزای زنجیره و تعریف مسیر حرکت فرایندها در بین اجزای زنجیره تامین، اقدامات اولیه جهت بسترسازی و فراهم نمودن یک زنجیره تامین موثر و کارا خواهد بود. به طور کلی سه حلقه در زنجیره تامین صنعت حفاری وجود دارد که هر یک در درون خود زیر حلقههای دیگری نیز ممکن است داشته باشند. حلقه های اصلی در این صنعت شامل مراحل برآورد، تامین و توزیع است. هیچ یک از حلقه های زنجیره تامین به تنهایی نمی توانند بدون ایجاد یکپارچگی و پیوستگی فرایندهای مربوطه کارایی الزم و کافی را داشته باشند، لذا توجه به اصل یکپارچه سازی در حلقه های زنجیره تامین صنعت حفاری یکی از الزامات اقتصادی بودن این صنعت خواهد بود.

کلیدواژه ها

زنجیره تامین, حلقه های زنجیره, صنعت حفاری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.