بررسی و مقایسه برخی از روش های نوین بهسازی لرزه ای سازه های موجود

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: نهمین کنگره بین الملی مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: ICCE09_842
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3243
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نوید وافی تبریزی

دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد عمران زلزله، دانشگاه تبریز

داریا طبیعت نژاد

دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد عمران زلزله، دانشگاه تبریز

حسین غفارزاده

استادیار دانشکده عمران، دانشگاه تبریز

چکیده

بهسازی لرزه ای سازه های در معرض زلزله، یکی از مهم ترین مسائل مهندسی در کشورهای زلزله خیز جهان می باشد. بخش وسیعی از سازه های موجود که در مناطق لرزه خیز واقع شده اند، از ایمنی لرزه ای کافی برخوردار نیستند. این سازه ها را می توان با انواع تکنیک های بهسازی ترمیم کرده تا مشکلیدر حین وقوع زلزله های شدید رخ ندهد. روش های متعددی برای بهسازی لرزه ای سازه ها وجود دارد، که مهندس طراح بایستی بهترین روش را بر اساس اقتصادی بودن و عملکرد مناسب تر در حین زلزله، انتخاب نماید. در این مقاله، برخی از تکنیک های جدید بهسازی با تکنولوژی پیشرفته نظیر جداگر لرزه ای لاستیکی با هسته سربی و میراگرADAS بررسی شده و عملکرد آن ها مورد ارزیابی قرار می گیرد. نتایج بدست آمده نشان می دهد که سازه ی تقویت شده با روش های جدید می تواند پاسخ لرزه ای قاب های فولادی را تا حد قابل قبولی بهبود بخشد. بایستی به ابن نکته توجه گردد که میزان کارایی هر کدام از روش ها بسته به نوع سازه، پریود اصلی آن و سایر عوامل فرق می کند و با در نظر گرفتن همه این شرایط بهترین روش بایستی انتخاب گردد

کلیدواژه ها

بهسازی ، جداگر لرزه ای ، میراگر ، تحلیل غیرخطی ، قاب های فولادی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.